La Borsa
Més valors
Economia

El Consell del Baix Empordà consensuarà accions per donar valor els polígons

L’ens anuncia un pla de treball, en diàleg amb els agents econòmics, per fomentar l’activitat i fer més competitius als 36 parcs empresarials del territori

Els 36 municipis que integren el Baix Empordà disposen d’un nombre anàleg de parcs d’activitats econòmiques (PAE), uns polígons per a indústries i activitats empresarials i comercials que el Consell Comarcal vol millorar i dinamitzar amb un pla d’accions. El nou conseller de Promoció Econòmica de l’ens supramunicipal, Xavier Dilmé, avança que volen definir “un document amb mesures consensuades amb els agents econòmics”, com ara les cambres de comerç de Sant Feliu i Palamós i la de Girona, i les agrupacions d’empresaris i propietaris de parcel·les que ja funcionin en alguns parcs empresarials.

La planificació tindrà com a punt de partida la diagnosi territorial de la comarca, presentada a finals de l’any passat i que dibuixava alguns punts febles de l’oferta de sòl industrial de la comarca: cap polígon supera les 50 hectàrees, una dimensió reduïda que els fa menys competitius que zones d’altres comarques gironines; o l’obstacle que la cobertura amb fibra –almenys aleshores– no arribava al 30% dels parcs empresarials, davant la mitjana del 54% de tota la demarcació.

Propostes “realistes”

Per Dilmé, les mesures que sortiran del debat haurien de ser “realistes i tocant de peus a terra”, però poden incidir en aspectes com ara la millora de les xarxes de telecomunicació, els accessos o detalls com ara la millora de la senyalització i la seva homogeneïtzació. També esmentava l’opció d’estudiar eines de comercialització conjunta de sòl i naus disponibles, per abaratir costos i simplificar la promoció.

LES XIFRES

36
polígons
d’activitats empresarials hi ha en els 36 municipis que formen part de la comarca del Baix Empordà.
3,2
hectàrees
de sòl industrial per cada mil habitants hi ha a la comarca, la ràtio més baixa de totes les de la demarcació. La Selva lidera el rànquing, amb 8,7 hectàrees per cada miler de veïns.

Un antídot laboral contra l’estacionalitat

El foment d’activitats industrials és una de les apostes per combatre la desocupació, en una comarca que encara mostra signes d’un mercat laboral estacionalitzat pel pes del sector hostaler i les activitats turístiques. Les taxes de desocupació als municipis més poblats, sobretot a la costa però també en el cas de la Bisbal, són més altes que no pas als pobles petits de l’interior, i el sòl industrial no ha comptat gaire dins dels planejaments fins a les darreres dècades.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.