Economia

Caixa d’Enginyers va guanyar 12,8 milions el 2019, un 14,8% més

La cooperativa creditícia catalana compta a fer provisions enguany i espera que la seva sòlida posició en liquiditat i baixa morositat li permeti afrontar la crisi

Caixa d’Enginyers va aconseguir un benefici net de 12,82 milions d’euros l’any 2019, un 14,8% per damunt de l’exercici anterior, segons ha anunciat l’entitat en la presentació de resultats.

Durant l’exercici del 2019 la concessió de crèdits va créixer un 16%, amb un import total concedit de 381 milions d’euros. El Grup Caixa d’Enginyers va superar els 7.100 milions d’euros en volum de negoci, un 15,39% més que durant l’exercici anterior, i va obtenir una mitjana de ROE del 7,19%, davant del 5,39% de la mitjana del sector. L’augment dels ingressos per comissions netes va ser del 32,92%.

La ràtio de morositat es va situar en el 2,84%, molt per sota de la mitjana del sector, que es va situar en el 4,8%. La ràtio de capital CET1, del 15,48%, se situa també molt per damunt de les exigències de la regulació i de la mitjana del sector, que s’ha situat en el 12,60%.

Tal com ha anunciat l’entitat en la presentació de resultats anuals, el creixement de les provisions, davant de la situació que ha provocat la crisi sanitària, seran importants. Joan Cavallé, director general de Caixa d’Enginyers, ha estimat que, tot i que l’escenari canvia contínuament, ha estimat que poden estar “entre els 3 i els 4 milions” d’euros. En la perspectiva de Cavallé, si bé la cooperativa de crèdit catalana pot veure com el seu saldo hipotecari cau un 2%, “gairebé es pot doblar el crèdit concedit a pimes i autònoms”, cosa que pot compensar una activitat menor en el segment de particulars.

La cooperativa de crèdit compta amb 204.112 socis, un 9% més que el 2018.

Joan Cavallé va destacar que la cooperativa de crèdit es troba en una posició de fortalesa per “absorbir els impactes” de la crisi, donat que compta amb una posició de liquiditat molt alta, amb una ràtio a curt termini del 382% i una taxa de liquiditat estructural del 166%, 69 punts per damunt de la mitjana del sector.

Amb motiu de l’aturada econòmica que ha provocat la COVID-19, l’entitat ha aplicat moratòria hipotecària per a col·lectius vulnerables, ha ampliat límits de targetes de crèdit als clients i ha anticipat prestacions per atur i pensions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona
Contra xifrada
Jordi Garriga Riu

L’actiu de la natura

Floox ja té al mercat el seu carregador ràpid compacte

L’Hospitalet de Llobregat