Economia

Indústria

Chacón avisa Nissan que “si marxa, no li ho posarem gens fàcil”

La consellera d’Empresa li retreu a la multinacional japonesa que no hagi respost a les propostes de les administracions

Acusa l’automobilística de “certa deslleialtat”

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha avisat aquest dijous a Nissan que el govern no li ho posarà “gens fàcil” si al final confirma el tancament de les seves plantes a Catalunya.

En una entrevista a Els Matins de TV3 –durant la qual s’ha conegut l’anunci del tancament–, Chacón s’ha queixat de la manca de resposta de l’automobilística japonesa quan els governs català i espanyol li van presentar un pla que preveia la inversió de 300 milions d’euros per a les plantes catalanes i ha acusat la multinacional de “certa deslleialtat”.


Poc abans de conèixer el tancament, la consellera ha defensat que han lluitat per la supervivència de les plantes “des del minut 1” i ha recordat que fa uns mesos es va reunir amb la direcció de l’empresa al Japó. “Si intentem ajudar i que la resposta no s’entri a debatre es que la decisió ja estava presa o bé és menysteniment”, ha lamentat.

De la marca, ha comentat que en els darrers temps han portat una estratègia “molt erràtica” i ha posat d’exemple la planta de pintures anunciada fa uns mesos i que l’empresa va condicionar a un ERO de més 600 treballadors. “Se’ns ha rigut de nosaltres o què ha passat?”, s’ha preguntat la titular d’Empresa.

Chacón ha admès que era una notícia ja esperava i ha explicat que té previst reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller de Treball, Afers Social i Família, Chakir el Homrani, per analitzar la situació i decidir quines seran les actuacions a seguir del Govern a partir d’ara.

La consellera ha afirmat que si es produeix el tancament serà el que haurà tingut “més afectacions” pel que fa a llocs de treball a Catalunya.

En aquest sentit, ha destacat la importància de “tot l’ecosistema” que envolta l’empresa automobilística.

La titular d’Empresa no ha volgut parlar ara d’alternatives per a les plantes de Nissan a Barcelona perquè creu que si ho fes “estaríem facilitant el camí a Nissan”.

Sí que ha dit que des de la Generalitat “continua recerca d’inversions” i ha destacat que Catalunya està considerada com la millor regió del sud d’Europa per invertir, segons el ’Finantial Times’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia