Economia

Els treballadors de Nissan comencen les mobilitzacions

Els empleats es concentren al voltant de la fàbrica de la Zona Franca i tallen carrers al seu pas

Els treballadors de Nissan ha començat les protestes per intentar aturar el tancament de les plantes a Catalunya i després de fer una assemblea davant de les instal·lacions de la Zona Franca han encès pneumàtics. “Lluitarem fins a l’últim moment”, ha assegurat el president del comitè d’empresa, Juan Carlos Vicente, al dirigir-se als seus companys per comunicar la decisió oficial de Nissan de marxar després de 40 anys a Catalunya. Els treballadors han tallat des d’aquest matí els carrers que envolten la fàbrica de la Zona Franca després que la marca nipona comuniqués el tancament. També han agafat els cotxes que tenien aparcats a la planta de pintura i han envoltat les instal·lacions.

“Ens han dit clarament i contundentment que no comptem ni amb Zona Franca, ni amb Sant Andreu ni amb Montcada”, ha explicat Vicente, que ha afegit que faran “tot el possible” per revertir la voluntat de tancar a finals de 2020.

Vicente ha criticat que l’empresa els hagi dit que no són “competitius” perquè, segons els treballadors, ha estat precisament Nissan que ha abandonat les plantes. “Ens han deixat morir, portem anys dient-ho, que ens treuen cotxes i se’ls enduen a França i Anglaterra, ens deixen morir”, ha lamentat. Segons Vicente, l’empresa ha dit que Nissan a Catalunya no seria competitiva “ni amb un nou cotxe”.

Vicente ha recordat que hi ha més de 20.000 famílies que depenen directa o indirectament de la situació a Nissan i ha aviat que mantindran “la lluita” per “revertir” el tancament. “Hi ha gent que porta 40 anys, amb l’esquena trencada, tenim joves i vells, famílies senceres, això no es pot permetre”, ha avisat.

Indústria

Els treballadors de Nissan a Montcada i Reixac tallen la C-17 i prometen “lluitar fins al final”

Agències

Els treballadors de la planta de Nissan a Montcada i Reixac han tallat aquest dijous la C-17 en tots dos sentits a l’alçada de La Llagosta en protesta per l’anunci del tancament de les tres plantes que la multinacional japonesa té a l’àrea de Barcelona.

Els treballadors s’han concentrat des de bon matí  a les portes de la planta a l'espera de conèixer la decisió de l'empresa. Un cop s’ha conegut el tancament, han encès una foguera i, a continuació, s’han dirigit cap a la C-17 escortats pels Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Montcada. Cap a les onze del matí han tallat la via en els dos dos sentits de la marxa.

Aquesta ha estat “la primera de moltes” accions que tenen previstes per intentar evitar el tancament de les fàbriques de Nissan a Catalunya. El president del comitè d’empresa de la planta de Montcada, Javier Adalid, ha assegurat que lluitaran fins el final per revertir la decisió.

En paral·lel, els treballadors de la planta de la Zona Franca han tallat la també en els dos sentits la Ronda Litoral en aquest sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia