Economia

Els eurodiputats catalans de JxCat, ERC, Comuns, PSC i Ciutadans lamenten la decisió de Nissan de marxar de Catalunya

Puigdemont acusa Sánchez de manca d’interès a salvar la planta, mentre Urtasun l’insta a demanar ajudes europees

Els eurodiputats catalans de JxCat, ERC, Comuns, PSC i Ciutadans han lamentat la decisió de Nissan de marxar de Catalunya.

El líder de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha assegurat que és “un cop molt dur per a milers de famílies i negocis”. L’expresident ha acusat al president espanyol Pedro Sánchez de posar més “interès” a combatre l’1-O que per “salvar Nissan”.

“No hem de permetre que es tanqui la planta de Nissan”, ha dit l’eurodiputat dels Comuns, Ernest Urtasun en declaracions a La Sexta. Urtasun ha instat al govern espanyol a utilitzar el fons de recuperació europeu per fer una “reconversió industrial” i donar una sortida a la planta. Urtasun també ha lamentat la “distorsió” a la UE per les desiguals ajudes públiques que s’estan donant a cada país a les empreses.

L’eurodiputada d’ERC, Diana Riba, ha subscrit les paraules del conseller de Treball, Chakir el Homrani que demana a la companyia nipona reconsiderar la seva decisió.

Un dia abans que Nissan anunciés la seva decisió, l’eurodiputat del PSC Javi López i Urtasun van demanar a la Comissió Europea que prengués mesures al respecte. Per ara l’executiu europeu no s’ha pronunciat sobre la decisió de Nissan de marxar de la UE.

Per la seva banda, l’eurodiputat de Ciutadans, Jordi Cañas, ha acusat Sánchez de “mentider” per haver dit a principis d’any que el manteniment de la planta de Nissan estava garantit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia