Economia

31 ovelles mortes en dos atacs de gossos a Llimiana

Tres gossos descontrolats van matar els animals després d'assaltar una explotació ramadera

Els Agents Rurals del Departament d'Agricultura de la Generalitat han identificat el propietari de tres gossos que el cap de setmana passat van matar un total de 31 ovelles d'una explotació ramadera de Llimiana, al Pallars Jussà. Segons els Agents Rurals, els gossos van assaltar el clos dues vegades, divendres i dissabte, i van matar els animals del ramat. En el primer atac, els gossos van matar sis animals, un fet que va posar en alerta el propietari de les ovelles, que ho va comunicar als Agents Rurals. Aquests tot seguit van localitzar l'amo dels gossos i li van obrir un expedient, davant el qual aquest es va comprometre a tenir controlats i lligats els animals. No obstant això, un dia més tard els tres gossos van tornar a assaltar el recinte on estaven tancades la resta d'ovelles i en van atacar 25 més. Segons informen els Agents Rurals, algunes van morir per les ferides que els van ocasionar les mossegades dels gossos. Altres exemplars, en canvi, van morir asfixiats, com a conseqüència de les escenes de pànic que van viure. El responsable dels tres gossos s'ha compromès a abonar les pèrdues que han provocat aquests incidents, que pugen a uns 3.000 euros.

L'últim precedent d'atacs de gossos a bestiar a la demarcació de Lleida es remunta a final de l'any 2014, quan també un grup de gossos van matar unes 200 ovelles a Seròs.

LA XIFRA

3.000
euros
, aproximadament, haurà d'abonar el propietari dels gossos com a indemnització per la mort de les ovelles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia