Economia

El govern negocia amb Ercros que no tanque del tot a Flix

L'objectiu és que la planta de fosfat bicàlcic continue operativa a la Ribera

El govern negocia amb Ercros per garantir que la planta de fosfat bicàlcic que té a Flix, amb 45 treballadors, pugui mantenir l'activitat a partir de l'any vinent. Així ho va anunciar ahir al Parlament el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, en resposta a diverses preguntes plantejades per la diputada de Catalunya Sí que es Pot Hortènsia Grau, sobre el futur de l'activitat de la companyia al municipi després de l'anunci de tancar la producció de clor a finals d'any.

El conseller va precisar que les converses inclouen Covestro, proveïdora d'àcid clorhídric per a la planta de Flix i que també tancarà a final d'any, així com Timab Ibèrica, l'empresa per a la qual Ercros produeix fosfat bicàlcic. Amb tot, Baiget va manifestar que l'acord final per garantir la continuïtat d'Ercros a Flix requerirà la participació d'altres departaments de la Generalitat en aspectes com ara l'arribada del subministrament de gas o les taxes que les empreses han de pagar per l'aigua i els residus.

D'altra banda, el conseller Baiget va admetre dificultats perquè altres projectes industrials s'interessen per Flix. Concretament, Baiget va recordar el cas d'un projecte d'inversió en bateries elèctriques que no va prosperar gràcies a “tot el suport que el govern de l'Estat dóna al cotxe elèctric, que és nul i amb tots els obstacles”. “Això també perjudica determinats negocis de la Ribera d'Ebre”, va dir el conseller d'Empresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia