Economia

empresa

Panasonic agafa el control de Ficosa

La multinacional japonesa compra el 20% que fins ara posseïa la Generalitat i eleva la seva participació fins al 69%

El 31% restant es manté en mans de la família fundadora a través de Ficosa Inversió

Panasonic assumirà el control de l'empresa Ficosa, dedicada a la fabricació de components i tecnologia per a l'automòbil, en incrementar la seva participació en la firma espanyola del 49% actual fins al 69%, segons ha anunciat Ficosa en un comunicat. El reforçament d'aquesta aliança busca accelerar el desenvolupament de noves tecnologies clau per al futur de l'automoció, en camps com la connectivitat i la conducció autònoma, per tal de liderar la transformació del sector.

La multinacional japonesa ha comprat la participació del 20% que estava en mans de la Generalitat, una operació que ja es contemplava quan va entrar el 2015 al capital de l'empresa catalana.

D'altra banda, la família Pujol, fundadora de la firma, conserva la participació de 31% que ja tenia.

L'operació suposa el reemborsament del deute de 50 milions contret amb la Generalitat el 2009, durant la crisi econòmica global. L'administració catalana va capitalitzar el 2015 aquest deute entrant al capital de la companyia. El pagament es fa a través dels recursos propis de Ficosa i dels ingressos procedents de la transacció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia