Economia

Poblet torna a fer vi amb tècniques dels monjos

El celler Abadia de Poblet presenta tres vins sense additius autòctons de la Conca

El celler Abadia de Poblet s'ha llançat a produir vins amb varietats autòctones de la Conca de Barberà i recuperant processos ancestrals similars als que utilitzaven els monjos del monestir cistercenc. Així, s'han fet servir tècniques de viticultura no invasiva, vinificacions en grans dipòsits de ciment i sense additius durant la fermentació, i una criança en grans barrils, tal com es feia antigament.

En concret, són tres noves referències: un blanc, un negre, etiquetats com a Abadia de Poblet, i un vi de finca 100% trepat, denominat La Font Voltada, que ja ha rebut diversos reconeixements. D'aquesta se n'ha fet una edició més limitada, de 1.200 ampolles, i el seu preu volta els 40 euros. El vi pren el nom de la finca, en unes vinyes antigues entre Sarral i Montbrió de la Marca. La Font Voltada fa referència a la rasa que hi ha al costat de la vinya. “És Conca de Barberà en estat pur”, diu l'enòleg Ricard Rofes, del grup Codorniu, que recorda que per elaborar aquest vi, envellit durant 14 mesos, s'han buscat expressament aquestes finques, unes de les mes antigues de la comarca.

El monestir de Poblet és l'únic que conserva vinyes i un celler en actiu. El celler, que avui dia no és un espai obert al públic, emmagatzema aquesta nova producció de Vins de Monestir de l'equip vinícola d'Abadia de Poblet, que pertany al grup Codorniu Raventós i que ja hi produeix dos vins joves des de fa anys.

Ara la premissa per elaborar els nous vins és fer-los tal com els feien els monjos antigament i aprofitant les varietats autòctones del territori, sobretot el trepat i el garrut.

“Malgrat ser frescos, hem aconseguit fer vins seriosos”, diu Rofes. Segons l'enòleg de l'empresa, amb aquest nou projecte s'ha volgut extreure l'essència de la Conca de Barberà. “L'objectiu és traslladar al consumidor un tros del paisatge de la Conca a través d'aquests vins i, a més, amb elaboracions ancestrals en un procés no intervencionista”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona