opinió

Tenim molt camp per córrer

Fa pocs dies, es donaven a conèixer els restaurants més destacats que tenim segons la Guia Michelin. Girona ha estat especialment reconeguda. El Celler de Can Roca, amb la seva tercera estrella –merescuda fa anys–, encapçala les felicitacions que li arriben de tots els racons del món. Tenim a casa el reconegut com a 5è millor restaurant de tot el món i hauria estat una errada important de la guia francesa no atorgar-li la màxima distinció. La cultura gastronòmica que ens han llegat els nostres avantpassats ens ha portat a convertir-nos en una de les zones més reconegudes a àmbit mundial per la seva gastronomia. En poc més d'una hora de camí, trobem el millor restaurant del món i el cinquè, quatre restaurants amb la màxima distinció d'aquesta guia francesa; Les Cols d'Olot, ara ja amb dues estrelles, així com Bo.Tic i la Fonda Xesc, que n'obtenen la primera. No hem d'oblidar, però, que tenim entre nosaltres uns quants cuiners més que renoven les seves estrelles. Renoven perquè –és de justícia explicar-ho– els han tornat a destacar, però no conserven les que ja tenien, els hi han tornat a donar. Tenir una estrella no és, ni de bon tros, tenir la seguretat ni la tranquil·litat que no te'n quedis sense. Al contrari, la pressió, la responsabilitat que comporta haver estat escollit entre els millors fa que no puguis baixar ni un segon la guàrdia cap dels 365 dies de l'any. Deixant de banda els importantíssims reconeixements estel·lars, tenim, a la nostra zona d'influència, una amplíssima mostra de restaurants amb un nivell i una cultura gastronòmica que difícilment trobarem a cap altre lloc. Som l'ull de l'huracà de la gastronomia mundial. Ens ho hem de creure i també nosaltres hem de treballar més que mai per tal de continuar aconseguint més reconeixements. Ens hem d'implicar encara més amb els productors que aposten diàriament per la qualitat dels seus productes, amb pagesos i comerciants de mercats, amb distribuïdors que comencen a entendre que en la qualitat hi ha el futur. Hem d'aconseguir que les institucions creguin en nosaltres i ens tinguin en compte a l'hora de programar les seves estratègies turístiques i de promoció de territori. Felicitem-nos i omplim les copes de cava, sí: ens ho mereixem. Però un cop haguem brindat, tornem-nos a arremangar i demostrem que encara tenim molt camp per córrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona