La Sénia promou l'artesania de la fusta i el moble

La Sénia celebra, aquest cap de setmana, la primera doble jornada d'artesania de la fusta i del moble, una activitat el principal objectiu de la qual és oferir una sortida comercial als productes artesans. Les jornades es van inaugurar ahir al matí, amb una sèrie de ponències que van tractar des de la història de l'artesania a la Sénia fins a diferents maneres de treballar i donar a conèixer aquesta activitat. L'activitat principal d'aquestes jornades, però, és l'exposició d'artesania que fins avui es pot visitar a la Casa de Cultura. Allí es poden contemplar diversos treballs d'artesans de la Sénia i també d'altres municipis de la comarca del Montsià, com per exemple els treballs de ceràmica que es fan a la Galera o els de pauma fets per artesans de Mas de Barberans. Tal com va explicar l'alcalde de la Sénia, Víctor Pla, «es tracta de fer reviscolar el sector artesanal, que és una tradició en diversos pobles del Montsià», independentment del material amb el qual es treballi.

Les jornades, a més, volen promoure que els treballs artesanals derivin en un producte que es pugui comercialitzar. «En base a l'artesania de la fusta, s'ha de fer algun element útil i donar-li una sortida», va afirmar Pla. Així, a l'exposició, que es podria convertir en una activitat anual si es confirma la bona acollida, s'hi poden trobar tota mena d'objectes útils, emprats en el dia a dia: rellotges de paret, tamborets, cadires, safates, etcètera. I, tot i que segons l'alcalde «això no resol la crisi de la indústria del moble», molts dels artesans que participen en les jornades han treballat en aquest sector, com és el cas de Rafel Arasa, un artesà de la Sénia que ha treballat tota la vida amb la fusta. Pla, però, va matisar que una cosa «és la indústria i l'altra l'artesania», tot i que va reconèixer que aquest sector minoritari, com ara l'artesania de la fusta, «podria augmentar la seua productivitat i així donar ocupació i oferir una sortida professional».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona