Economia

Creuers pel Nord Indòmit

Solem cometre l’error d’associar el terme creuer amb pareos i ulleres de sol, però des de ja fa algun temps guanyen cada vegada més terreny altres tipus de rutes, les que recorren les terres nòrdiques. Optar per aquest tipus de creuer és descobrir àrees remotes i pures, de naturalesa verge i aire refrescant.

Fiords impressionants, enormes glaceres, cascades de caiguda vertiginosa, ciutats medievals, castells i escarpades muntanyes esquitxades per granges aïllades on sembla que s’ha aturat el temps. Els creuers pel mar del Nord ens ofereixen una natura espectacular, però satisfaran també els urbanites i els amants de la història, ja que recorren ciutats tan impressionants com ara Sant Petersburg, Hèlsinki, Copenhaguen i Tallinn.

Un dels majors atractius d’aquestes rutes són sens dubte els fiords noruecs. N’hi ha més de mil, però els més emblemàtics -com Nærøyfjord, Sognefjord i Geirangerfjord- es troben a la costa oest, que es pot recórrer en creuer. Navegant per Sognefjord, el més llarg dels fiords, amb més de 204 km de llargada, s’arriba a una de les localitats més pintoresques de Noruega, Flåm, acollida entre muntanyes i densos boscos d’aspecte impenetrable i imponent.

Des d’allà es pot canviar per unes hores el vaixell pels rails, pujant al tren verd que va de Flåm a Kjosfossen en un vertiginós recorregut de 20 km fins a l’estació de Myrdal. El mateix tren és doblement verd: funciona gràcies a la naturalesa, ja que és la imponent cascada de Kjosfossen, amb la seva caiguda pràcticament vertical, la que mou les turbines que produeixen l’energia elèctrica del tren. Imprescindibles són també en aquesta zona les excursions amb llanxa pneumàtica o caiac per les aigües que envolten el petit port.

Un altre punt amb encant on arriben molts dels creuers que recorren els fiords és Hellesylt, un poblet a la vora del fiord de Geiranger, en el qual, pujant la costeruda carretera de l’àguila, s’arriba a miradors amb vistes a la vall gelada i a la cascada de les Set Germanes. Al centre Geiranger s’explica com és la vida a la vora d’un fiord noruec, i si som uns apassionats de les gastronomies exòtiques, cal anar a una de les granges de la muntanya per tastar el menjar autòcton. La Herald Summer Farm, per exemple, serveix especialitats del segle XVIII.

Saciada la set de natura verge, moltes d’aquestes rutes s’ofereixen també en les ciutats més fascinants del mar Bàltic, com per exemple Hèlsinki, Tallinn i la impressionant Sant Petersburg, sense oblidar petits i pintorescos llogarets com ara Warnemünde a Alemanya, que sorprèn amb la seva gran platja blanca i Am Strom, el barri del port on les cases dels antics capitans i mariners s’han transformat en cafeteries i botigues amb encant. Des d’allà, les excursions permetran continuar cap a Schweri, envoltada per llacs i amb un castell de conte de fades, i Lübeck, la Venècia del mar Bàltic.

“Una natura salvatge i espectacular ens espera en els fiords noruecs, però també ciutats fascinants del bàltic com ara Sant Petersburg i Tallinn”

Alguns dels creuers també ens portaran a Bergen, una localitat d’inequívoc aire mariner que disposa d’un barri medieval molt ben conservat i antics edificis portuaris i estrets carrers que ens transporten a una altra època. El funicular de Fløibanen porta al cim de la muntanya Floyen i proporciona una vista única. En baixar, s’arriba al bulliciós mercat de peix, amb les seves cases de fusta en una vessant. Als amants de l’art els encantarà recórrer les nombroses galeries a la vora del llac Lille Lungegardsvann.

Envoltada pel mar i dividida per diversos llacs, l’amable Copenhaguen disposa d’un centre gairebé completament per a vianants i està plena de petits cafès i museus avantguardistes. Podem optar per descobrir l’enclavament alternatiu de Christiania, els barris reals de KongensHave i Frederiksstaden, o bé els Jardins de Tivoli, amb el parc d’atraccions més antic del món.

La capital d’Estònia, Tallinn, és un autèntic escenari de conte que es pot recórrer fàcilment a peu i ideal per a una escala de creuer. Amb els seus carrers medievals i dividida en la part alta (Patrimoni de la Humanitat) i la baixa, posseeix una de les catedrals russes ortodoxes més espectaculars del món, la d’Alexandre Nevski, i amb múltiples miradors que permeten apreciar la seva bellesa.

La moderna Hèlsinki és una altra de les escales habituals. Amb una espectacular vida nocturna i plena d’illes i de parcs, encantarà també els interessats en l’arquitectura, ja que disposa de molts edificis d’art contemporani d’interès, com ara el Kiasma.

Però, per als amants de la cultura i la història, sens dubte la joia de la corona del viatge serà l’escala a Sant Petersburg. L’inabastable Museu de l’Hermitage, dins el Palau d’Hivern, el luxós Palau Peterhof i el Teatre Mariïnski són només alguns dels tresors culturals de la ciutat dels tsars. Per emportar-nos algun record del creuer, no hi ha res millor que anar a comprar pel carrer Nevsky Prospekt.

Més informació

902.200.400

bthetravelbrand.com

Més de 750 oficines a tot Espanya



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA