Tot i l'increment de l'atur hi ha tretze municipis del Maresme que han tancat l'any 2009 amb una reducció del nombre de desocupats del novembre

El Maresme ha tancat l'any 2009 amb un total de 35.108 desocupats registrats a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya i una taxa d'atur del 15,5%. El mes de desembre va finalitzar amb 123 persones desocupades més que al novembre, cosa que suposa un increment relatiu del 0,36%. La bona notícia, però, és que mentre que al novembre la major part dels municipis havien notat com s'engreixaven les llistes de desocupats, al desembre s'ha trencat aquesta dinàmica i com a mínim a tretze municipis de la comarca la llista de gent sense feina s'ha reduït abans de tancar l'any. Entre aquests municipis en destaquen alguns de l'Alt Maresme que darrerament s'havien situat amb taxes d'atur prou importants, és el cas de Pineda de Mar (20,59%) o Tordera (19,10%).

En termes interanuals, en canvi, els increments de l'atur segueixen sent molt importants, del 35,4%. Tot i això, tal com s'assenyala en l'observatori de desenvolupament local del Consell Comarcal, l'augment de l'atur va desaccelerant-se i presenta increments menys intensos.

Campanya de Nadal

Entre les activitats amb major nombre de desocupats trobem la que registra un major descens de l'atur aquest mes. És el sector de l'hostaleria, amb una disminució de 90 desocupats, fet que s'ha d'atribuir a la coincidència de la campanya de Nadal dels comerços i la relació dels restaurants i hotels lligada a les vacances i les festes nadalenques. El sector que registra, en canvi, un major increment de l'atur continua sent el de la construcció amb 246 persones més sense feina respecte al mes anterior. Per gèneres, l'atur ha disminuït entre les dones (-0,97%) i ha augmentat entre els homes (+1,61%). Respecte a un any abans, però, ambdós col·lectius experimenten increments importants de fins a un 40,53%, els homes (5.212 desocupats més) i un 30,32% les dones (3.934 més). La desocupació només ha davallat per als joves, especialment entre el grup de 16-19 anys, amb un descens del 13,60% respecte al novembre passat.

LES XIFRES

Els tretze municipis amb la taxa d'atur:
Alella (8,69%), Argentona (12,87%), Cabrils (8,56%), el Masnou (11,94%), Palafolls (17,86%), Pineda de Mar (20,59%), Premià de Mar (14,81%), Sant Andreu de Llavaneres (10,14%), Sant Cebrià de Vallalta (13,62%), Santa Susanna (13,73%), Tiana (8,54%), Tordera (19,10%), Vilassar de Dalt (10,01%)
Només s'ha mantingut igual a Teià i a la resta de municipis la xifra ha augmentat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona