Indo tancarà la fàbrica d'ulleres de Tortosa al juny i deixarà 34 treballadors més de les Terres de l'Ebre a l'atur

Continua el degoteig d'empreses que presenten expedients de regulació d'ocupació (ERO) a les Terres de l'Ebre i que fan incrementar el nombre de desocupats. Ara és el grup òptic Indo, instal·lat a Tortosa des de principi de la dècada dels 70, el que ha decidit tancar les portes. La direcció d'Indo ha convocat una reunió aquesta tarda amb el comitè d'empresa per explicar-los la seua proposta de tancament, que podria ser el pròxim mes de juny, quan deixarà sense feina els 34 treballadors que queden a la fàbrica. Indo ja va presentar a principi de l'any passat un ERO temporal, que finalment va retirar i va substituir per un pla de baixes incentivades al qual es van acollir una desena de treballadors. Tot i que actualment hi ha pocs treballadors a la fàbrica de Tortosa, als anys 90 hi treballaven 250 persones.

Per tal de compensar la pèrdua d'ocupació el govern impulsa un pla d'iniciatives per al desenvolupament de les Terres de l'Ebre, i precisament ahir va tenir lloc una reunió de la comissió de seguiment en què el delegat del govern, Lluís Salvadó, va exposar els nous projectes empresarials que s'estan gestant i que conjuntament suposaran la creació de 990 llocs de treball. En aquest sentit, els projectes més imminents són l'obertura d'un centre Carrefour a Amposta, que iniciarà l'activitat el pròxim mes de juny i crearà 120 llocs de treball, i de Cytecma, la fàbrica de grues que s'ha instal·lat al polígon Venta Nova de Camarles i que també començarà l'activitat a l'estiu amb una cinquantena de treballadors. A més, Salvadó va explicar que el grup extremeny Gallardo manté la voluntat d'obrir una foneria al polígon Catalunya Sud, un projecte que l'empresa va dir que paralitzava per la crisi econòmica. «Al desembre ens vam reunir amb els responsables de Gallardo i mantenen l'opció de compra de 100 hectàrees al Catalunya Sud», va dir el delegat.

La comissió de seguiment del pla d'iniciatives per al desenvolupament de les Terres de l'Ebre es tornarà a reunir d'aquí a un parell de mesos, quan ja es farà una proposta sobre les actuacions de política industrial, ja que les Terres de l'Ebre rebran 11 milions d'euros de l'Estat per promoció industrial, 1,1 dels quals es destinaran específicament al sector del moble.

D'altra banda, Salvadó va avançar que el govern aprovarà la setmana que ve el pla d'iniciatives de dinamització comarcal, que enguany s'estendrà a les quatre comarques de l'Ebre, amb 6 milions d'euros més que s'afegiran als 2 previstos inicialment per la Terra Alta. Es tracta d'uns fons destinats a incentivar inversions industrials. També es crearà un sistema territorial d'innovació, amb plans en sectors com ara el moble o l'aqüicultura.

NOUS PROJECTES EMPRESARIALS

Carrefour
120 llocs de treball a Amposta
Obra en execució
Inici de l'activitat el juny del 2010
Mercadona
Preveu obrir quatre centres a les Terres de l'Ebre i crear 200 llocs de treball
Iniciaran l'activitat el 2011
Cytecma
La fàbrica de grues crearà 50 llocs de treball a Camarles en una primera fase
Començarà l'activitat al juny del 2010
Balneari de Cardó
120 llocs de treball
Pendent de la ponència ambiental
Foneria del grup Alfonso Gallardo
500 llocs de treball
Manté l'opció de compra de terrenys al Catalunya Sud


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.