Economia

sector químic

inversions

Covestro destina 200 milions a Tarragona

La filial química de Bayer construirà una planta de producció de clor a la Canonja

Ercros deixa de produir clor amb tecnologia de mercuri a Flix després de 118 anys

Covestro va anunciar ahir un projecte ambiciós: no només mantindrà la producció de la seva planta de Tarragona més enllà de l’any 2020, sinó que invertirà uns 200 milions d’euros, entre altres mesures, en la construcció de la seva pròpia planta de producció de clor. A més, augmentarà la capacitat de la seva planta local d’MDI en 50.000 tones, fins a arribar a aproximadament 220.000 tones a l’any. L’MDI és un precursor de l’escuma rígida i un material d’aïllament utilitzat, per exemple, en edificis i refrigeradors. “Estem totalment compromesos amb el mercat d’MDI i amb el nostre parc industrial de Tarragona. En incrementar la producció i establir el nostre propi subministrament de clor, augmentarem encara més l’eficiència i la competitivitat d’aquesta planta”, va declarar el màxim responsable de Covestro, Patrick Thomas.

L’increment de producció s’anirà produint progressivament fins al 2022, mentre que l’inici de la producció de clor es preveu per a finals del 2020. Fins llavors el subministrament serà extern. L’empresa va estar a punt de tancar les portes fa un any i acomiadar 120 treballadors.

Sí que ha tancat les portes aquesta setmana la planta de producció de clor d’Ecros a Flix, després de 118 anys d’activitat. La de la Ribera d’Ebre va ser la primera planta electrolítica –que va aplicar l’electricitat al procés de fabricació de clor– de l’Estat espanyol i la tercera d’Europa, i havia arribat a donar feina a 1.500 treballadors. Després de l’últim ERO, la plantilla de Flix era d’unes 120 persones, però el nou expedient d’ocupació afecta 43 treballadors que han rebut una oferta per traslladar-se a altres fàbriques de la companyia. Si la reubicació no els satisfà, seran acomiadats. L’ERO també preveu 22 jubilacions dels empleats actuals de la planta flixanca.

LA XIFRA

200
milions
d’euros invertirà Covestro a Tarragona, on preveu construir una planta pròpia de producció de clor.

Marc Mur: “És un moment difícil”

L’alcalde de Flix, Marc Mur, ha subratllat que el tancament de la planta de producció de clor, després de 118 anys de funcionament, és una notícia que “no per esperada deixa de ser trista”. Mur ha assenyalat que el municipi viu “un moment difícil “ i que la situació econòmica, laboral i social de Flix és “complicada” en aquests moments. “La nostra gent l’haurà de saber afrontar amb valentia i decisió”, ha afirmat l’alcalde en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies. Ercros, actual propietària de la fàbrica, reduirà la plantilla del complex químic de 120 treballadors a 44, però seran moltes les empreses contractistes i d’altres serveis que en sortiran perjudicades. Mur ha reconegut que, de moment, el pla de reindustrialització en el qual col·laboren la Generalitat i Ercros no té resultats, però confia que, amb mesures com la declaració d’interès general, es puguin aplicar incentius i bonificacions que animin noves indústries i empreses a establir-se a Flix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona