Economia

Premis al talent tecnològic

La gala de la cinquena edició dels premis Cactus se celebra avui al vespre al Teatre Municipal de Girona

Fins a 126 empreses han presentat els seus projectes a alguna de les deu categories dels premis

La cinquena edició dels premis Cactus arriben avui al vespre al seu punt àlgid amb l’entrega dels guardons en una gala al Teatre Municipal de Girona. Després que aquest any la convocatòria s’obrís per primer cop a la Catalunya del Nord, en total s’han presentat 158 projectes a càrrec d’un total de 126 empreses i professionals, dels quals s’han establert tres finalistes per cadascuna de les deu categories. En total són deu categories diferents i dos premis especials; el gran premi Cactus i el premi honorífic Cactus.

El gran premi Cactus ha estat aquest any per a Andreu Veà, (Sant Feliu de Guíxols, 1969), conegut com el biògraf d’internet, que ha estat reconegut “per la seva extensa i reeixida trajectòria”. Andreu Veà és enginyer en telecomunicacions, doctor enginyer en electrònica i té un màster en gestió TIC. Destaca, segons els organitzadors dels premis, pel fet de ser l’únic europeu de la Internet Hall of Fame Board. També és escriptor. D’altra banda, el premi Cactus honorífic ha estat per a TV3 A la carta, “en reconeixement als seus quinze anys i destacant que va ser la primera plataforma de l’Estat a oferir continguts sota demanda”.

Els premis, organitzats per Digitals Girona i el Club de Màrqueting de Girona premien comunicació i tecnologia. La gala d’aquest any, que començarà a les vuit del vespre, tindrà actuacions musicals, nous premis i altres sorpreses programades per l’organització.

Els trenta finalistes

Els finalistes per a la categoria de millor web són: Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, realitzada per Antaviana; Bravavans, realitzada per Artic Studio, i Entretenemos, realitzada per Entretenemos. En la categoria de millor app són Dones que han canviat el món, realitzada per Leamy Land; Twinaco Cycling, realitzada per Interactiu, i Nasapp, realitzada per Enric Mas. En el cas de millor videojoc, que és una categoria nova, l’organització destaca que s’estrena amb uns projectes de gran qualitat, com ho són Bring You Home, realitzat per Alike Studio; Gris, de Nomada Studio, i Vesta, de Finalboss Games. En la categoria de millor projecte tecnològic hi ha Volava, realitzat per Doonamis; Shopery, fet per Shopery, i Mètode SOL, d’Epistemes. Pel que fa a la millor innovació de producte, els finalistes són Flipr&Flipr Predict, realitzat per Flipr; Poliamor, realitzat per Televisió de Catalunya-CNMA SA i El Terrat; i Noel Superfoods, realitzat per Noel. En la categoria de millor campanya de màrqueting, els finalistes són La gran recerca, de Girona FC; Opportunity BBVA i El Celler de Can Roca, realitzada per Umami Multimedia, i el projecte Tastemotion, del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, de la Diputació de Girona. La millor campanya de comunicació té tres finalistes: Amb too de Tiempor BBDO, per a Viladrau; Anna Rocks de Rocambolesc i Anna Codorniu, realitzada per Umami Multimedia, i Runaway Bride Girona, realitzada per Paula Lasheras i Khaula Boumaaza. La millor campanya de màrqueting social, que premia la millor campanya de màrqueting social d’associacions o organitzacions sense ànim de lucre i que és l’única categoria amb dotació econòmica de 3.000 euros per a la causa a la qual dona suport, té com a finalistes Tots tenim talent, realitzada per l’Associació Gironina de Sords; El crep de mi vida, realitzada per Vanessa Nueda, i Cap cartró al carrer, realitzada per La Buena per al Centre Comercial Vilamarina i Arrels Fundació. Finalment, en la categoria d’instagramer de l’any, aspiren al premi Marina Comes, Oliver Vegas i Gretaway, i en la categoria de youtuber de l’any, hi ha El Rincón de Giorgio, Platanomelón i Las recetas de MJ.

Guardons

Només una de les categories rep dotació econòmica, ja que la majoria dels premiats s’enduen un guardó personalitzat per diferents artistes. Aquest any s’hi ha incorporat també per primer cop la participació de dues artistes de la Catalunya del Nord: Caroline Cavalier i Caroline Milin. La resta d’artistes que han personalitzat cada un dels guardons són Joieria Roosik, Marilena Barquero, Carles Torrent Pagès, Quim Hereu, Kel Domènech, Tomàs Vilà, Joan Laborda, Gerard Coma, Gil Granero i Enric Solanilla.

126
empreses
han presentat els seus projectes a alguna de les deu categories dels premis.
5
edició.
Els premis Cactus, organitzats per Digitals Girona i el Club de Màrqueting Girona, arriba als cinc anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona