Economia

La Cambra de Girona premia tres empreses exportadores

Les guardonades en la 24a edició dels Premis a l’Exportació són Ceres Roura SA, Safrunat SL i Costa Brava Mediterranean Foods

El president del Grup Grifols hi va parlar d’internacionalització

La Cambra de Comerç de Girona va celebrar ahir a la tarda la vint-i-quatrena edició dels Premis a l’Exportació, que reconeixen anualment la feina de les empreses exportadores. En aquesta ocasió, han estat tres les categories i per tant tres empreses premiades: Safrunat SL (Anela Fruits), Costa Brava Mediterranean Foods-Grup Cañigueral i Ceres Roura SA.

L’acte, a més dels premis, va incloure una intervenció de l’empresari Víctor Grífols, president del Grup Grifols. Aquesta iniciativa té el suport de CaixaBank i la col·laboració de les cambres de Comerç de Palamós i Sant Feliu.

L’entrega dels premis, que es va fer a la sala d’actes de la Cambra de Comerç, va començar amb la modalitat d’iniciativa exportadora, que reconeix la millor tasca de les empreses que facturen fins a deu milions d’euros. El guanyador d’aquesta categoria va ser Safrunat SL, empresa de Campllong dedicada a la producció de fruita. Tot i que es van introduir en el món de l’exportació el 2016, el jurat ha valorat la ràpida i reeixida incorporació, ja que en aquest temps han aconseguit ser presents a 24 països i obtenir el 34% de la facturació en exportació. Costa Brava Mediterranean Foods, empresa del Grup Cañigueral Holding, va rebre el guardó a la projecció internacional de les empreses exportadores que facturen més de deu milions d’euros. Fundada el 1969, té diverses seus arreu del país i el jurat ha valorat positivament el canvi operatiu en l’àmbit comercial i la unificació de marca que l’empresa ha fet per guanyar un nou canal de distribució al mercat asiàtic.

L’última categoria, l’especial innovació, premia l’especial esforç en innovació que fan les empreses exportadores gironines. Ceres Roura SA, empresa figuerenca fundada l’any 1912 i dedicada a la fabricació d’espelmes, va ser la guardonada. S’ha valorat el projecte empresarial, la trajectòria i experiència exportadora que l’ha portat a fer la implantació exterior amb l’obertura d’una sucursal i d’un magatzem als EUA, i l’ànim innovador en els seus productes.

La intervenció de Grífols

L’acte va continuar amb la intervenció de Víctor Grífols. El vicepresident de la Cambra de Girona, Jaume Guàrdia, va glossar la seva trajectòria. L’empresari va narrar tant la seva trajectòria des d’un punt de vista més personal com l’historial del Grup Grifols en matèria d’exportació i els inicis de l’empresa. Amb un to desenfadat i humorístic, va voler remarcar que “és important entendre que les exportacions a Europa s’han de passar a considerar com a vendes domèstiques”, i que aquesta serà la clau per competir amb els Estats Units. Va ser crític també amb les polítiques aranzelàries, que a vegades “fan molt mal a les empreses”, i va afirmar que la solució és la internacionalització, és a dir, “invertir als altres països per mantenir el que hi ha al propi”. El discurs va acabar amb un torn de preguntes, aprofitant la presència de Grífols, que tal com mencionava Jaume Fàbrega, el president de la Cambra, és poc usual que participi en actes com el d’ahir.

LA XIFRA

5.000
milions d’euros
es preveu que generaran les empreses gironines aquest any en exportació.

LES FRASES

Les vendes a Europa són domèstiques. Només entenent això podrem competir amb els EUA
Víctor Grífols
president del grup grífols entre els anys 2001 i 2017
Les empreses han de saber com fer sentir la seva veu i les institucions l’han de saber escoltar
Marta Madrenas
alcaldessa de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA