Economia

la contra

El passaport de qualitat al Penedès

Els nou cellers que integren l'associació Qalidès difondran la seva feina en l'elaboració de vins i caves entre personalitats destacades de la vida social i professional catalana.

El Castell de Sant Martí Sarroca, que al segle XII es va imposar com una gran fortalesa des d'on vigilar el Penedès, es va convertir dijous en el punt de trobada dels elaboradors de vins i caves i de personalitats destacades en la conservació d'aquesta gran comarca vitivinícola. L'associació Qalidès Terrers del Penedès, formada per nou cellers preocupats per conservar el conreu de la vinya amb l'objectiu de situar els seus productes entre els millors del món, van lliurar nou passaports a nou personalitats que al llarg de l'últim any han destacat en la vida social o en la seva vida professional. Així, ha dut a terme el primer certamen de lliurament de passaports que anualment farà l'entitat amb l'objectiu de reconèixer aquelles persones o entitats que hagin destacat en el terreny professional o social. El sommelier gironí Josep Roca, el cavista penedesenc Pere Guilera, l'artista Maria Teresa Baltasar, l'entitat Mas Albornà, el periodista vilanoví Ramon Francàs, l'actor vilanoví Toni Albà, la cuinera internacional Carme Ruscalleda, la trialista Laia Sanz i el conseller Joaquim Llena van ser les nou personalitat triades pels cellers que formen part de Qalidès. Els premiats van rebre un passaport per visitar els nou cellers que formen l'associació, i al final del recorregut rebran un lot dels millors productes d'aquests nou cellers. Aquesta és la primera vegada que Qalidès organitza aquest lliurament de passaports i la intenció de l'entitat és que tingui caràcter anual.

Els guardonats van destacar el «mosaic de diversitat» que poden aportar les vinyes del Penedès al context vitivinícola català, la intensa relació entre el paisatge i el valor dels productes que es fan sota la Denominació d'Origen Penedès i la necessitat d'estimar el passat per fer-se camí en el futur i de portar aquest esperit arreu.

El president de Qalidès, Joan Huguet, va lliurar el passaport al conseller Llena, que va assegurar que des de la Generalitat s'ha donat suport a la DO Penedès amb un clar convenciment, ja que hi ha «uns productes magnífics». Segons Llena, els productor vitivinícoles del Penedès són una prova més que «el pensament crea la realitat», ja que des d'associacions com Qalidès s'està reinventant el Penedès «posant en valor la terra, el paisatge i la vinya». Aquests són els tres valors que tots els guardonats van destacar a l'hora de trobar les bonances de la Denominació d'Origen. Precisament, el cavista Pere Guilera va reclamar a l'administració que faci un pas valent a favor d'una llei del paisatge que permeti protegir amb més rotunditat el paisatge que ha de fer pujar de valor els productes del Penedès en comptes de la llei voluntarista que tenim. Guilera està convençut del bon futur de la DO.

L'associació Qalidès va néixer el 2004 i està formada pels cellers Albet i Noya, Augustus Fòrum, Can Feixes, Can Ràfols dels Caus, Jean Leon, Finques Torres, Jané Ventura, Mas Comtal i Gramona, que treballen sota la mateixa filosofia, l'elaboració de vins de finca de qualitat amb respecte per l'entorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid
economia

Rebuig frontal a una OPA que es cola en la campanya

barcelona
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

Alemanya

Protesten contra l’ampliació d’una fàbrica de Tesla

Barcelona

Un centenar de professionals, en la VI Jornada d’Auditoria i Comptabilitat

girona
economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona
ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Tarragona
Economia

El BBVA promet reforçar el compromís amb Catalunya en l’opa hostil al Sabadell

madrid
economia

Comença la campanya de l’albercoc al Baix Segre

Seròs