Economia

Concentracions de la plantilla de Nissan

S’aplega davant les plantes i la direcció general de l’empresa a l’Estat espanyol

Els treballadors de Nissan es van tornar a concentrar ahir en mobilitzacions “pacífiques” per exigir solucions a la retallada de la producció de les plantes catalanes, segons explica el secretari general de la UGT a Nissan, Xavi Hernández. Els diferents sindicats del comitè d’empresa van convocar els treballadors davant la direcció general de la multinacional a l’Estat espanyol per demanar al seu director, Genís Alonso, més esforç per garantir el futur de la planta, immersa en la incertesa pel baix nivell de càrrega de treball, segons recull Efe. Dimarts de la setmana vinent, dia 18, a la tarda, es concentraran davant la delegació del govern espanyol a Barcelona. Aquestes mobilitzacions formen part del calendari previst pels representants dels treballadors per reclamar un pla de futur i que també preveu concentracions davant del Congrés Mundial del Mòbil (MWC), a finals del mes de febrer.

Els sindicats reclamen a Nissan que garanteixi el futur de les 25.000 famílies, que, segons calculen, depenen de l’empresa automobilística, si es té en compte també l’ocupació indirecta.

Les últimes decisions de Nissan portaran la planta de la Zona Franca a produir per sota del 20% de la seva capacitat i han fet créixer el temor que la companyia vulgui deslocalitzar la producció que actualment es du a terme a les plantes de Barcelona i Montcada i Reixac per portar-la a altres països. Així mateix, arran del Brexit s’especulava que Nissan volgués concentrar la fabricació només al Regne Unit.

Adjudicar produccions de nous models

El comitè d’empresa, en què hi ha representants dels sindicats USOC, la UGT, CCOO i CGT, demanen a la direcció de la multinacional japonesa que adjudiqui noves inversions i producció de nous models per mantenir les plantes catalanes i els llocs de treball. La companyia s’havia compromès a invertir en una nova fàbrica de pintura a Barcelona, però a finals del mes de gener el director de Nissan Europe, Gianluca de Ficchy, es va reunir amb la direcció de Nissan Motor Ibérica i amb el comitè d’empresa de Zona Franca per anunciar que Mercedes ha decidit deixar de fabricar el model de pick-up X Class a la planta barcelonina a partir del mes de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona