1,1 milions d'euros per dinamitzar el sector del moble

El fons d'industrialització de l'Estat inclou una partida d'1,1 milions d'euros (a més dels altres 10 milions) per dinamitzar el sector del moble. En aquest cas, ja fa setmanes que està clar quins són els projectes que es finançaran amb els recursos de l'Estat. La principal actuació serà el centre internacional de negocis del moble, un projecte de l'Ajuntament de la Sénia que també rebrà recursos del fons Feder i de la Diputació de Tarragona. Aquest centre s'emplaçarà al polígon industrial de la Sénia i tindrà com a principal objectiu potenciar les exportacions de mobles, unes exportacions que han de compensar la caiguda de la demanda de mobles en el mercat interior. Serà com un aparador de l'oferta de mobiliari de les indústries catalanes i complementarà els serveis que ofereix el centre de difusió tecnològica de la fusta i el moble, també situat a la Sénia. Precisament aquest centre tecnològic rebrà una subvenció de 316.000 euros, que es destinaran a l'equipament del laboratori de les instal·lacions que ha estrenat recentment. Un altre dels projectes que es finançaran amb el fons d'industrialització serà la redacció dels projectes urbanístics de la zona industrial on es concentra una part important de la indústria del moble i on encara hi ha sòl urbanitzable disponible.

Pel que fa a la resta de la inversió, es destinarà al projecte d'electrificació del polígon Mataltes, que tindrà un cost de més de 100.000 euros, i a la redacció d'un estudi de diversificació econòmica del municipi. Aquest estudi s'encarregarà a la Universitat de Barcelona, amb un pressupost de 24.000 euros. Tots els projectes que es financen amb el fons d'industrialització del Ministeri d'Indústria han d'estar executats el 2011.

Nits d'hotel gratis

També amb l'objectiu de dinamitzar les vendes de mobles la Federació de Comerciants del Moble de la Sénia ha posat en marxa una campanya promocional que s'allargarà fins al 6 de juny (en principi s'havia previst fins al 23 de maig). La campanya porta el lema Vine a la Sénia amb les maletes fetes i consisteix a regalar una nit d'hotel gratis en una habitació doble només pel fet de presentar dos pressupostos encarregats a empreses de la federació, encara que la compra no s'hagi confirmat. Aquesta campanya ha estat possible pel conveni firmat entre la federació i els establiments hotelers de la Sénia. També per augmentar la venda de mobles, l'Ajuntament de la Sénia ha reclamat a la direcció general de Comerç de la Generalitat ser catalogat com a municipi turístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.