Economia

Treballadors de l'Ajuntament de Sant Pol es manifesten contra la suspensió d'un procés de selecció

Creuen que l'alcalde s'ha extralimitat en les seves funcions i hi veuen irregularitats

La suspensió del procés de selecció per cobrir quatre places d'auxiliar administratiu a l'Ajuntament de Sant Pol continua generant polèmica. Si primer va ser la denúncia feta en un ple pels grups de Junts per Sant Pol, PSC i ICV, a l'oposició, ahir la queixa es va manifestar a través d'un grup de treballadors. Una trentena d'empleats municipals van aprofitar l'estona destinada a l'esmorzar per deixar clara la seva posició contra el que consideren un abús de poder de l'alcalde, Manuel Mombiela. Els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, van anar ahir a l'una per denunciar la situació i per reclamar que es redreci. «El procés s'ha paralitzat de manera injustificada, perquè s'ha ajustat a les bases i els membres del tribunal han actuat amb objectivitat i professionalitat», va assegurar el representant de CCOO, Antoni Cubel, que hi va afegir que «l'actitud de l'alcalde, que és qui signa el decret de suspensió, perjudica greument les persones que van aconseguir per mèrits propis les places en propietat, i sembla que vulgui beneficiar un dels aspirants que no va superar la prova». En aquest sentit, Cubel insisteix que, més enllà de la protesta concreta de Sant Pol, el missatge que volen fer arribar és que «els processos selectius a l'administració pública han de ser transparents i sense cap mena d'intervenció del sector polític».

Per la seva banda, el responsable d'UGT, Àngel Caparrós, va avançar que les protestes es mantindran al municipi, «que ha de saber què està passant al seu ajuntament». «Aquesta situació d'irregularitat aplicada per l'alcalde i la resta del seu govern no té precedents a la comarca, perquè un alcalde no pot deslegitimar un tribunal qualificador format també per representants tècnics i professionals de les diferents administracions públiques», va concretar. Els dos sindicats també van anunciar que alguns dels treballadors afectats per la suspensió del procés ja han presentat les demandes corresponents.

Pendent d'un informe

L'alcalde de Sant Pol, Manuel Mombiela, es va mantenir ahir ferm en la decisió de suspendre el procés. «Pel bé de la transparència i l'objectivitat, calia comprovar que tot s'hagués fet amb la màxima transparència», va dir. Mombiela va explicar que, a banda de l'informe sobre la prova propi de la secretària de l'Ajuntament, que diu que tot és correcte, també se'n va demanar un a l'Associació Catalana de Municipis (ACM) «en què s'observen anomalies en la puntuació de la prova d'informàtica», i esperen un altre informe a càrrec de la Diputació. «Un cop estudiats tots aquests informes, el govern prendrà la decisió que cregui oportuna», va assenyalar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Camp de Tarragona rep 336 milions d’euros dels fons europeus

Tarragona
GIRONA

Suspenen la Fira de la cervesa i la botiga al carrer de demà per previsió de pluja

GIRONA
economia

Multa de 150 milions a Ryanair, Vueling, Volote i Easyjet per cobrar per l’equipatge de ma

barcelona
economia

Un 30% menys de viatgers a l’abril als allotjaments turístics extrahotelers

Barcelona

Vint-i-una empreses gironines opten als premis Etalentum

GIRONA
unió europea

El TJUE tomba el tram autonòmic de l’impost d’hidrocarburs

barcelona

Les comarques gironines rebran 360 milions d’euros de fons europeus

sant joan les fonts

El sector del suro confia en les darreres pluges per salvar la collita

Girona
Economia

L’IPC repunta tres dècimes al maig fins al 3,6% per l’electricitat i els carburants

barcelona