Economia

Seat redueix torns a la planta de Martorell

La planta de Seat de Martorell reduirà els torns de producció arran de les noves restriccions que s’han imposat a Europa per fer front a la segona onada de la Covid-19. La direcció de la companyia i els sindicats van arribar aquest dimecres a un acord per reduir la producció a la línia 1 (on es fabrica el Seat Ibiza) i la línia 2 (la del model León i Cupra Formentor). A la línia 1, Seat ha decidit suprimir els torns del cap de setmana fins a finals d’any, mentre que la línia 2 s’aturarà aquest divendres 13 de novembre i els dies 18, 21, 22 i 23 de desembre. Segons l’automobilística, es deixaran de fabricar 8.500 cotxes fins a la fi d’any.

Renfe reduirà l’oferta dos caps de setmana

La caiguda de la demanda a causa del confinament perimetral municipal provocarà a partir de demà la reducció de l’oferta de trens durant els dos pròxims caps de setmana. Renfe ha anunciat la retallada del 50% dels trens regionals mentre que a Rodalies no funcionarà la línia R7 entre Sant Andreu Arenal i Cerdanyola Universitat i la línia R8, que comunica Martorell amb Granollers, mantindrà solament el 50% de la seva oferta habitual dels caps de setmana. A més, aquest cap de setmana els trens de la línia R11 acabaran el seu recorregut a l’estació de Portbou i no arribaran fins la Tour de Querol i la línia R3 acabarà el servei a Puigcerdà.

Els aeroports mantenen la caiguda

Aquest mes d’octubre ha tornat a caure el nombre de passatgers i de vols als aeroports, segons dades d’Aena. El Prat va tancar el mes amb 712.283 passatgers, 84,7% menys que el mateix mes de l’any anterior, i 8.939 operacions realitzades, que representen un descens interanual del 71%. Pel que fa a les xifres acumulades durant el deu primers mesos de l’any, l’aeroport han perdut el 73,9% dels viatgers i s’hi han fet 62,6% menys d’operacions respecte de l’any anterior. L’aeroport de Girona-Costa Brava va registrar 3.497 usuaris a l’octubre, 98,2% menys que l’any passat, i el de Reus, 2.983, xifra que representa una caiguda del 96,8%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona
ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Tarragona
Economia

El BBVA promet reforçar el compromís amb Catalunya en l’opa hostil al Sabadell

madrid
economia

Comença la campanya de l’albercoc al Baix Segre

Seròs
Economia

El BBVA anuncia una OPA hostil per absorbir el Banc Sabadell

barcelona
comerç

Els oficis no troben relleu entre els joves

Barcelona
economia

Biocultura Barcelona arriba al Sant Jordi amb la trenta edició

Barcelona

Sor Lucía Caram i el cantautor Sergi Carbonell, premis Climent Guitart

LLORET de mar
ECONOMIA

Oshkosh compra l’empresa manresana AUSA, de vehicles industrials

MANRESA