Economia

Holaluz va créixer un 31% en el nombre de clients el 2020

L’elèctrica catalana va assolir durant l’exercici passat una facturació de 235,9 milions d’euros, un 13% més

La companyia elèctrica Holaluz va créixer durant l’exercici passat un 31% en nombre de clients, fins els 297.816, cosa que es va traduir en una facturació de 235,9 milions d’euros, un 13% per damunt de les vendes assolides l’any anterior.

Com a conseqüència de l’augment del negoci, el marge brut ha crescut des dels 16,3 milions l’any 2019 fins els 27,4 milions el 2020, mentre que l’EBITDA es va situar durant el darrer exercici en els 3,5 milions d’euros, amb un increment del 35%.

Així mateix, la companyia va assolir, amb la seva Revolució dels Sostres, les 4.022 instal·lacions fotovoltaiques gestionades, un 350% més respecte de l’any anterior. Amb l’energia comercialitzada durant el 2020, Holaluz ha contribuït a estalviar 480.262 tones de CO2 equivalent a no produir cap bossa de plàstic en quinze anys.

Davant la crisi sanitària i econòmica provocada per la covid-19, la companyia en marxa un pla de treballa per detectar opcions d’estalvi personalitzades, tot assolint un estalvi de 4,5 milions d’euros per als seus clients, una mitjana de 57 euros per família.

La companyia catalana ha vist reconegut el seu treball, tot situant-se en el número u del rànquing mundial d’ESG en companyies elèctriques de Sustainalytics, que reconeix la posició de lideratge d’Holaluz en el seus afanys cap a la transició energètica, tot situant-la entre el 2% d’empreses amb millor valoració dins de l’univers global de Sustainalytics, que inclou 13.028 empreses. En concret, la situa en el número dos en la categoria d’utilities (446) i inclou Holaluz en la categoria de “baix risc”, amb un scoring de 12 (hom considera “baix risc” entre 20 i 10).

Els resultats financers de l’exercici passat col·loquen la companyia elèctrica més a la vora del seu objectiu d’assolir l’any 2023 un milió de clients, 50.000 instal·lacions fotovoltaiques gestionades i 1.000 MW en representació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona