Economia

Inversió a l’Espai Gironès en mesures contra la pandèmia

Entre l’any passat i aquest hi ha destinat 325.000 euros perquè totes les activitats que s’hi desenvolupin es facin amb la màxima seguretat

Ho certifica l’empresa Bureau Veritas

L’Espai Gironès es reafirma com a garantia de màxima seguretat en el context de la pandèmia amb la renovació del certificat a càrrec de l’empresa Bureau Veritas a partir de l’auditoria de procediments implantats.

El centre ja va fer una inversió de 190.000 euros l’any passat i del gener al maig d’aquest any n’invertirà 135.000 més perquè totes les activitats que hi desenvolupin es facin amb la màxima seguretat. “El centre comercial ha demostrat en tot moment que és un espai segur tant per als clients com per als treballadors”, assegura el gerent del centre, Pau Jordà.

És per això que els responsables del centre no entenen les mesures que ha adoptat el govern de tancament dels centres comercials, exceptuant els serveis essencials. “Sempre s’ha complert tot el que s’ha demanat des de la Generalitat i ho volem continuar fent i reclamem que es posi fi a la discriminació i que se’ns tracti com a la resta del comerç”, reclama Jordà.

El gerent del centre recorda que l’Espai Gironès ha aplicat un gran nombre de mesures, entre les quals hi ha el control de flux de trànsit d’aforament, el reforç de la neteja i desinfecció i els controls de l’estat d’aire i temperatura, entre altres actuacions.

El tancament del centre afecta de manera directa unes 800 persones que treballen als establiments del centre comercial (entre establiments, oficines i departaments de neteja, seguretat i manteniment) i un nombre important de llocs de treball indirectes, petits empresaris (més d’un 35% dels comerços), comerç local i altres cadenes.

Concentració de l’hostaleria, a Palamós

j.T

Més d’un centenar de persones es van concentrar ahir davant de l’ajuntament de Palamós per protestar contra les restriccions de la Generalitat per fer front a la Covid-19. La convocatòria la va fer l’Agrupació Hostaleria Palamós. Molts dels assistents eren representants d’establiments locals. Regidors de l’Ajuntament, tant de l’oposició com del govern, van ser presents en la concentració. Per compensar les pèrdues, l’Agrupació Hostaleria de Palamós reclama l’exempció i el reemborsament d’impostos, ajudes directes, reparació de deutes a tercers generats per les restriccions i suport per fer front a despeses bàsiques com ara el rebut de la llum o el pagament de lloguers, entre altres reivindicacions, per fer front a les mesures de l’Estat i la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona