Economia

Jeff Bezos anuncia que deixarà el càrrec de conseller delegat d’Amazon a l’estiu

El substituirà Andy Jassy, que actualment dirigeix la plataforma de computació al núvol de la companyia, AWS

El fundador de la multinacional del comerç electrònic hi continuarà vinculat com a president executiu

El fundador d’Amazon, Jeff Bezos, deixarà aquest any de ser-ne el conseller delegat, segons ha anunciat aquest dimarts a la plantilla en un correu electrònic que s’ha difós a través del web de la companyia.

Bezos ha aprofitat la presentació dels resultats anuals de la firma, que aquest 2020 ha obtingut uns beneficis rècord de 21.331 (17.700 milions d’euros), per avançar que a l’estiu cedirà el càrrec a l’actual cap del servei de computació de la multinacional del comerç electrònic (Amazon Web Services, AWS), Andy Jassy, i es convertirà en president executiu.

 “Ha estat a la companyia gairebé des que jo hi soc. Serà un líder excepcional i té la meva plena confiança”, ha escrit Bezos.

Després de 27 anys el fundador d’Amazon cedeix les regnes d’una companyia que dona feina a 1,3 milions de persones i és “àmpliament coneguda com una de les empreses més reeixides del món”.

“Quan mires els nostres resultats financers, el que en realitat veus són els resultats acumulats i a llarg termini de la invenció. En aquest moment, veig Amazon amb més inventiva que mai, cosa que suposa  les condicions òptimes per dur a terme aquesta transició”, explica Bezos.

Bezos atribueix el secret de l’èxit de la companyia a la “invenció” i recorda als seus treballadors que junts han fet “coses boges” que després “han esdevingut normals”, com ara les anàlisis de productes dels mateixos usuaris o l’entrega “malaltissament ràpida” del servei Prime.

“Ser el conseller delegat d’Amazon és una profunda responsabilitat, i esgota. Quan tens una responsabilitat com aquesta, és difícil parar atenció a res més”, ha confessat.

A partir d’ara, Bezos continuarà tenint influència en la presa de decisions de l’empresa com a president executiu, però no estarà tan present en el dia a dia i tindrà més “temps i energia” per concentrar-se en altres projectes, entre ells ’The Washington Post’, el diari de la seva propietat, o l’empresa Blue Origin.

 “No he tingut mai tanta energia, i això no va de retirar-se”, ha assegurat.

El futur conseller delegat d’Amazon, Andy Jassy, va entrar a la companyia el 1997, només tres anys després de la seva fundació, i dirigeix des de la seva creació la plataforma AWS, que lidera la industria de la computació al núvol per davant de competidors com Azure de Microsoft i Google Cloud. De fet, AWS proporciona a Amazon més de la meitat del benefici net de la companyia.

De 53 anys i format a Harvard, el futur cap executiu d’Amazon ha mantingut fins ara un perfil discret, sempre a l’ombra de Bezos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona