Economia

Eines de País anuncia que optarà a la presidència de Pimec després de la dimissió de González

La presidenta en funcions de la Cambra admet que el procés de preparació de la candidatura s’ha hagut “d’accelerar”

Eines de País ha anunciat aquest dimecres que optarà a la presidència de Pimec després que ahir el vespre l’encara president de la patronal, Josep González, anunciés la seva dimissió immediata. A través d’un tuit, Eines Pimec ha assenyalat que concorrerà als comicis del pròxim 23 de febrer davant la “sorprenent convocatòria d’ahir” i ha afegit que donarà més detalls de la candidatura en una roda de premsa aquest dijous. La presidenta en funcions de la Cambra de Comerç de Barcelona i membre d’Eines de País, Mònica Roca, ha admès que davant l’anunci de González “s’han hagut d’accelerar les coses” ja que les eleccions no estaven previstes fins al 2022.

Roca ha explicat que Eines de País, candidatura que va guanyar les eleccions a la Cambra de Barcelona, va néixer amb la idea d’entrar “en diferents estructures” del país i ha comentat que l’anunci de González ahir va ser “una mica inesperat”.

“Des de la Cambra valorem positivament que hi hagi sempre eleccions en qualsevol context i que la democràcia decideixi què escull en la successió de qualsevol estament”, ha afegit Mònica Roca en una roda de premsa per presentar un anàlisi sobre la conjuntura econòmica catalana del darrer trimestre del 2020 i l’impacte les restriccions i les ajudes directes per part de les administracions.

Aquest dimarts al vespre, el president de Pimec, Josep González va fer pública la seva decisió de deixar el càrrec amb caràcter “immediat i irremeiable” en una decisió “meditada” i va assegurar aleshores que la continuïtat estava garantida amb l’actual secretari general, Antonio Cañete. En la roda de premsa, l’encara president de la patronal va afirmar que ha treballat “sempre” per defensar i representar les empreses “sense altres objectius sectaris” -en al·lusió, sense citar-la, a la Cambra de Barcelona. “Nosaltres no hem fet política. D’altres en fan. No m’agradaria que passés a PIMEC”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona