Economia

Les empreses d’energia eficient facturen 16.000 milions i ocupen 28.000 persones a Catalunya

Un informe d’Empresa apunta que hi ha 530 companyies en un àmbit “clau” per a una producció més sostenible

Catalunya compta amb 530 empreses del sector de l’energia eficient, que en total facturen uns 16.000 milions d’euros i donen feina a 28.000 persones, segons un estudi del Departament d’Empresa i Coneixement elaborat en col·laboració amb el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC).

En la presentació de l’informe, la directora general d’Indústria, Matilde Villarroya, ha dit que el sector “serà clau en el trànsit cap a un model productiu més sostenible, i generarà noves oportunitats de negoci”.

A més, la presidenta del CEEC, Esther Izquierdo, ha reclamat “implicació” de tots els governs, empreses privades, centres de recerca i ciutadans per fer un “canvi de model energètic, social i econòmic” i combatre el canvi climàtic. “La indústria postcovid ha de sortir enfortida, i per fer-ho, hem d’incrementar la nostra competitivitat de forma sostenible”, ha remarcat Villarroya.

El sector de l’energia eficient inclou qualsevol activitat empresarial relacionada amb la producció, distribució i venda d’energia i de serveis energètics, així com tota la seva indústria proveïdora. Es considera preferentment l’energia d’origen renovable, però no només, perquè en general tota la cadena de valor del món energètic s’orienta cap al canvi de model.

Segons l’informe, el sector compta a Catalunya amb un “ric ecosistema d’R+D” en l’àmbit energètic, i molts grups de recerca universitaris i centres tecnològics. A més, hi ha un “nodrit grup d’empreses que presten serveis energètics als sectors industrials i terciaris”. El document també apunta com una “oportunitat” per les empreses existents i les empreses emergents la creixent digitalització del món energètic. “La fortalesa de l’ecosistema digital de Barcelona aplicat en aquest sector pot ser un avantatge competitiu en el futur”, afirma la conselleria d’Empresa.

El sector energètic és el responsable del 74% de les emissions (transport, edificis, processos industrials) i per això reduir-les és un dels principals objectius dels acords de París. Segons l’estudi, els costos de produir energia renovable s’han reduït entre un 70% i un 90% en una dècada i ja tenen el cost més baix que altres energies fòssils. Aquest 2021, es preveu que la inversió en energia renovable superi al de la perforació de petroli i gas per primera vegada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA