Economia

Eines Pimec defensa que la patronal sigui l’única a Catalunya

La candidatura opina que els grans grups de Foment ja tenen prou suport

Sol·licitaran canvi de data electoral

Eines Pimec, la candidatura sobiranista que aspira a presidir la patronal de la petita i mitjana empresa defensa que aquesta sigui l’única gran organització empresarial a Catalunya, atès que, segons Pere Barrios, el portaveu i líder provisional d’Eines Pimec, “el grapat de grans empreses” que pertanyen a Foment del Treball, l’altra gran patronal, ja són prou fortes i influents i “no els calen més suports”.

“Venim per fer Pimec millor, no a destruir res”, va subratllar Barrios, que va reconèixer que rep el suport de l’ANC i d’Eines de País, la candidatura que va guanyar les eleccions a la Cambra de Barcelona i de la qual formava part, però va descartar que Eines Pimec sigui una iniciativa impulsada des d’aquestes institucions: “Tots els suports són benvinguts, però no depenem de ningú: som la iniciativa independent d’un grup d’empresaris”, va recalcar.

Coneixedor del lloc

Barrios també ha format part de Pimec i per aquest motiu va indicar que coneix el que s’hi pot millorar, com ara que a la presidència hi accedeixi “un empresari amb mèrits”, que faci un “canvi de tarannà” perquè la patronal tingui influència real i no es conformi amb la representativitat actual, que comparteix al 50% amb Foment.

La candidatura va sorgir amb presses, just hores després que Josep González, l’històric president de Pimec, renunciés al càrrec i convoqués unes eleccions per al 23 de febrer. D’aquesta manera, queden pocs dies hàbils per estructurar opcions alternatives al candidat continuista, Antoni Cañete, fins ara secretari general de l’organització.

En aquest sentit, Barrios va anunciar que demanaran un canvi de data electoral, ja que “només queden nou dies naturals, fins al 12 de febrer, per organitzar una llista”, que ha de ser de 39 persones, a banda dels cent avals de membres de Pimec que calen per presentar-se a les eleccions. Una altra de les propostes del nou candidat serà introduir la possibilitat del vot electrònic, per facilitar la participació.

El portaveu d’Eines Pimec no va descartar una certa mala fe en la precipitació de la convocatòria i que aquesta s’hagués fet precisament per no donar temps a presentar-hi alternatives. Tot i admetre que el reglament de la patronal permet fer alhora una renúncia a la presidència i posar data a les eleccions, Barrios no va estalviar ironia quan va assegurar que disculpava el procediment “perquè el reglament és confús i és lògic, atès que no s’ha fet servir mai”, fent una al·lusió velada a les successives reeleccions de González, que presideix Pimec des de fa més de dues dècades.

Malgrat la presidència en disputa, Pere Barrios no va descartar fórmules de col·laboració amb Antoni Cañete, per qui va expressar “molt respecte”, sempre que el president de Pimec acabi sent “un empresari que sàpiga el que és pagar nòmines”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA