Economia

Caixa d’Enginyers creu que la recuperació serà ràpida tot i que hi ha riscos d’impactes negatius estructurals a l’Estat

La cooperativa de crèdit alerta que les inversions molt conservadores poden generar un rendiment negatiu el 2021

Caixa d’Enginyers creu que durant el 2021 “veurem una ràpida recuperació de l’economia mundial” gràcies, majoritàriament, a la campanya de vacunació.

Tot i això, hi ha riscos d’impactes negatius estructurals en les economies com l’espanyola que es caracteritza per un elevat pes dels sectors molt afectats per la Covid-19 i risc d’una crisi de solvència financera en alguns sectors empresarials, avisen en un informe sobre perspectives econòmiques i financeres globals.

D’altra banda, la cooperativa de crèdit alerta que les inversions molt conservadores poden generar un rendiment negatiu el 2021 i recomana buscar alternatives complexes d’inversió per compensar els tipus d’interès baixos, que s’arrossegaran fins al 2022.

Aquestes són les conclusions que Caixa d’Enginyers ha presentat pel que fa a les seves perspectives econòmiques i financeres per al 2021 aquest dijous a través d’un seminari web al qual s’han inscrit més de 1.000 socis, i que ha comptat amb Joan Cavallé, director general de Caixa d’Enginyers; Bas Fransen, director de Mercat de Capitals de Caixa d’Enginyers; i Xavier Fàbregas, director de Caixa Enginyers Gestió.

L’informe preveu que el PIB de les economies desenvolupades creixin un 4%, després de la caiguda de gairebé el 6% el 2020. En el cas d’Espanya, apunta que està en una situació “més dèbil” per l’alt pes dels àmbits més castigats per la Covid com el sector turístic (12%), hostaleria (6%) i comerç (13%) planeja un repte pel 2021. I és que afegeixen que la pandèmia ha accelerat la bifurcació entre àmbits, amb una recuperació des dels mínims assolits al mes de març en forma de “K”, creant una gran desigualtat en l’acompliment entre sectors.

En una anàlisi més financera, assenyalen que la nova “normalitat” financera està determinant uns tipus d’interès ultra baixos o negatius i per a un termini de temps més llarg de l’estimat per tots. Això, unit a l’expectativa d’acceleració de la inflació, ens porta a considerar que les borses estan en mode bombolla, ja que els fonamentals estan en zones raonables d’acord amb la “nova normalitat financera”.

D’altra banda, asseguren que les empreses amb sòlides polítiques en qüestions socials, ambientals i de bon govern corporatiu (ASG) estan atraient l’interès de molts inversors. En aquest sentit, afegeixen que Caixa d’Enginyers planteja que el 50% de les inversions siguin socialment responsables durant el 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona