Economia

Segon dia de paràlisi al SEPE per culpa d’un atac informàtic que bloqueja la web i la seu electrònica

El virus Ryuk ha obligat a aturar pràcticament totes les gestions de l’organisme i a reprogramar cites

El Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) viu el segon dia de paràlisi per culpa d’un atac informàtic generalitzat que ha bloquejat la pàgina web i a la seu electrònica, segons el Ministeri de Treball i Economia Social que “lamenta les molèsties causades” als usuaris. L’atac causat pel virus de segrest informàtic Ryuk ha obligat a suspendre pràcticament totes les gestions que es fan a les oficines perquè els treballadors han hagut d’apagar els equips informàtics per evitar que es propagui. Un equip de tècnics i experts ja fa més de 24 hores que treballa per poder tornar a l’activitat normal. El Ministeri de Treball sosté que “no hi ha notícia que cap organisme més estigui afectat” per la incidència.

Al seu torn, el Ministeri d’Inclusió i Seguretat Social, que treballa de manera molt estreta amb el SEPE, afirma que ha activat els protocols de seguretat però a les seves oficines es continua treballant.

El director general del SEPE, Gerardo Gutiérrez va assegurar aquest dimarts que l’atac no ha afectat ni el pagament de nòmines i tampoc ha posat en perill “dades confidencials” de l’organisme que, per exemple, gestiona la prestació d’atur o d’ERTO.

Les oficines de l’organisme són espais sense paper i, per tant, la gran majoria de gestions s’han de fer a través d’un ordinador i per tant, davant l’apagada obligada dels equips informàtics els empleats es limiten a donar informació general perquè no tenen accés a cap base de dades.

Director del SEPE

El director del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), Gerardo Gutiérrez, ha assegurat que l’entitat ha estat treballant “tota la nit” i aquest dimecres al matí per restablir el servei. “Possiblement no es trigarà massa a obrir la web, sobretot a efectes informatius per començar a donar informació”, ha assegurat en una entrevista a la ’COPE’. En canvi, Gutiérrez ha afirmat que cal ser “especialment curosos” amb l’aixecament de les comunicacions en l’àmbit de la gestió. En qualsevol cas, el director del SEPE ha demanat “tranquil·litat” i ha assegurat que els servidors, les dades personals i el sistema d’aplicacions informàtiques de gestió de prestacions no ha quedat afectat.

Gutiérrez ha recordat que l’atac informàtic no ha afectat les nòmines de prestacions i ha afirmat que les persones continuaran cobrant amb tota normalitat. “És una situació que ens complica la vida diària, però seguirem sent la institució d’escut social”, ha manifestat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona