Economia

El Vívid es reinventa amb una edició presencial i virtual

La setena edició del festival de l’enoturisme de l’Empordà, que es va suspendre l’any passat, ofereix durant tot el mes d’abril una seixantena d’activitats adaptades a la situació de pandèmia

El Vívid , el festival de l’enoturisme de l’Empordà, s’ha adaptat a la situació de pandèmia i presenta una setena edició amb una seixantena d’activitats presencials i virtuals. Així, s’han organitzat activitats de petit format i a l’aire lliure com ara els esmorzars entre vinyes amb xefs de La Cuina de l’Empordanet, estades bombolla amb allotjament i activitats, propostes d’enoturisme actiu amb rutes a peu o en bicicleta entre vinyes i espais naturals, i els tastos i maridatges inèdits. Són activitats similars a les que es van dur a terme en edicions anteriors, però enguany amb tots els protocols de seguretat sanitària establerts. Com a novetat, però, hi ha una desena d’activitats a distància, com ara tallers virtuals per aprendre a fer vermut o vinagre, visites guiades virtuals a espais patrimonials vinculats al vi o un tast de vins en llenguatge de signes.

El festival Vívid es va presentar ahir a Barcelona, ciutat on, com a activitat prèvia al festival, de l’11 al 14 de març s’estrena el Vívid Insòlit, un mapatge immersiu i interactiu per viure i gaudir de l’essència de l’enoturisme a l’Empordà que visitarà diverses ciutats catalanes en els pròxims mesos.

Després que l’any passat s’hagués de suspendre l’edició prevista, enguany aquest festival, que agrupa activitats diverses d’enoturisme, pot proposar experiències en entorns segurs amb activitats a l’aire lliure i aforaments reduïts que permeten oferir una programació diversa gràcies a l’esforç dels membres del Club de la Ruta del Vi DO Empordà. La majoria dels esdeveniments permeten aforaments que van de les quatre a les vint persones.

Entre les activitats destacades pel mateix patronat hi ha la proposta Esmorzars gastronòmics entre vinyes, que tindrà lloc en una vintena de cellers de la Ruta del Vi DO Empordà amb la participació dels xefs del col·lectiu gastronòmic de La Cuina de l’Empordanet. Els quatre dissabtes d’abril i l’1 de maig, enòlegs i restauradors uniran la seva creativitat per proposar una experiència enogastronòmica única que començarà amb una visita al celler i que acabarà amb un tast de vins i un esmorzar entre vinyes. Es tracta d’esmorzars de forquilla amb tapes elaborades principalment amb productes de proximitat.El festival també inclou un bon nombre de propostes vora el mar, com ara el Recital de poesia i vins vora el mar, amb la sommelier Clara Antúnez i el poeta Josep Pedrals, que tindrà lloc a la platja Castell de Palamós.

El Vívid és impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori, així com el centenar de membres que integren el club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà.

LA DATA

2.04.2021
Primer
dia del festival Vívid, que s’allargarà durant tot un mes per l’Alt i el Baix Empordà

LA FRASE

Es pretén reactivar un sector tan important i estratègic per al’Empordà com és l’enoturisme
Jordi Masquef
vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona