Economia

Seat calcula que es necessitaran uns 360.000 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a Espanya el 2030

Romaní avisa les pimes: “Els fons europeus són una oportunitat única. És ara o mai”

El director internacional d’Afers Regulatoris de Seat, Carlos Romaní, ha calculat que es necessitaran uns 360.000 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a Espanya de cara al 2030 i ha avisat a les pimes de la importància dels fons europeus Next Generation. “Són una oportunitat única. És ara o mai”, ha afirmat aquest dilluns Romaní en una de les trobades del cicle sobre indústria 4.0 de la Fundació per la Indústria.

“Mai abans hem tingut a l’abast un volum equiparable de finançament públic. El 2021 marcarà la diferència per assolir el rellançament de la nostra activitat empresarial i industrial a Catalunya. És el moment de treure del calaix els projectes que sabem que necessitem”, ha recalcat el directiu de Seat.

Ajuts per a pimes

Un altre dels ponents de la jornada ha estat el coordinador d’Indústria 4.0 d’ACCIÓ, Carles Miranda, que ha avançat que el Departament d’Empresa i Coneixement llançarà a partir de demà dimarts una nova convocatòria de cupons per millorar la competitivitat de les pimes amb un pressupost de 2,5 milions d’euros, a l’espera de l’arribada dels fons europeus. Es tracta de cupons per contractar serveis d’assessorament en temes com la innovació, la internacionalització, el finançament o l’economia circular.

Està previst que l’ordre de bases dels cupons a la competitivitat empresarial 2021 es publiquin a partir del dimarts 23 de març i la convocatòria per sol·licitar l’ajut sigui a partir del 6 d’abril.

Finalment, la directora general d’Indústria, Matilde Villarroya, ha volgut deixar clar que la indústria de la mobilitat elèctrica generarà oportunitats i crearà més llocs de treball que no pas destruirà a Catalunya.

Villarroya ha xifrat en 3.700 els nous llocs de treball en automoció de la indústria 4.0, però també ha avisat que l’electrificació de vehicles amenaça 235 empreses catalanes del sector de l’automoció si no “es posen les piles”. Segons la directora general d’Indústria, són 24 companyies amb prop de 6.000 treballadors les que tenen “molt alt risc” de desaparició de la cadena, bàsicament les relacionades amb els motors de combustió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona