Economia

El canal de Suez, desbloquejat

L’operació per reflotar el portacontenidors Ever Given ha funcionat després de sis dies

El trànsit marítim ja s’ha reobert a les 367 embarcacions que esperen a creuar el pas

El vaixell es dirigeix ara cap al Gran Llac on se’l sotmetrà a una revisió

Finalment, el Canal de Suez ha pogut ser desbloquejat després que les feines per desencallar el portacontenidors Ever Given han aconseguit desencallar-lo aquest migdia (hora catalana).

Segons ha informat l’Autoritat del Canal de Suez, “els esforços de reflotar el vaixell han tingut èxit” i ho ha acompanyat d’imatges de la nau situada en paral·lel respecte a la riba del canal, després d’una setmana en la qual havia estat en travessada i bloquejant el pas pel canal en tots dos sentits.

A les imatges facilitades per l’autoritat gestora es pot veure com el portacontenidors ja navega per les aigües del canal i es mou sense l’ajuda dels remolcadors. En aquest sentit, la firma de serveis logístics Leth Agenciïs, que opera en el canal, ha confirmat que el vaixell està navegant en direcció nord, rumb a la zona central del canal, on podrà ancorar-se en el Gran Llac. Aquest matí, l’Autoritat del Canal de Suez ja havia informat, un cop s’havia aconseguit alliberar parcialment el buc, que aquest es podria dirigir cap al Gran Llac on podria ancorar-se i per passar una inspecció tècnica després de l’incident.

“L’Ever Given ha estat reflotat parcialment a les 4.30 h del 29/03/2021”. Aquest era el missatge que havia difós a través de Twitter l’empresa de serveis Inchcape Shipping i la companyia logística Leth Agency per anunciar que l’operació per desencallar el portacontenidors, que col·lapsava el canal de Suez des de fa sis dies, s’havia assolit amb èxit, segons ha confirmat al cap d’unes hores l’Autoritat del Canal de Suez. Els 10 remolcadors que han intervingut en l’operatiu havien aconseguit modificar l’orientació del vaixell en un 80% i allunyar-lo de la riba del canal 102 metres, quan abans estava només a 4 metres.

Les maniobres per desbloquejar el canal que connecta el Mediterrani amb el Mar Roig, però, encara no havien acabat. Aquest dilluns al matí s’havia intentat reflotar completament la proa aprofitant la marea, però no s’havia aconseguit.

L’alliberament parcial del portacontenidors s’havia aconseguit gràcies a la intervenció de 10 remolcadors, dos dels quals amb una força de 70 tones, que havien estirat el vaixell en quatre direccions diferents. Els mateixos treballadors que han participat en l’operatiu han difós vídeos del moment concret i imatges posteriors amb el vaixell ja alliberat i el canal de Suez alliberat. Però amb la proa encara encallada i amb els forts vents que afectaven la zona, el vaixell s’hauria tornat a creuar i hauria tornat a impedir qualsevol tràfic a través del Canal, segons ha informat l’agència Reuters que cita alguns testimonis.

Amb tot, les maniobres per aconseguir reflotar completament l’Ever Given han continuat i finalment han aconseguit alliberar-lo després de 6 dies amb el Canal de Suez bloquejat i amb la conseqüència d’unes pèrdues multimilionàries. El vaixell ja ha engegat els motors i estaria navegant. Aquest fet ha permès reobrir el trànsit als 367 vaixells que esperen a les dues capçaleres del canal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironins creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona