Economia

L’ERO de CaixaBank afectarà 754 empleats catalans

Equivalen a un 85% dels procedents de Bankia al territori

Lleida té el percentatge més alt de perjudicats

L’expedient de regulació d’ocupació de CaixaBank, posterior a la seva fusió amb Bankia, va detallant les xifres d’afectats per territoris. Segons va difondre ahir CCOO, a Catalunya perillen 754 llocs de treball, equivalents a un 85% dels empleats que Bankia va aportar a la fusió dins del Principat. El sindicat també va indicar que, de les quatre demarcacions catalanes, Lleida és la que en surt més perjudicada, ja que, en termes relatius, els 38 empleats sobre els quals pesa l’ERO són gairebé el doble dels nous incorporats amb l’operació, que en van ser 22. També hi haurà una forta esporgada a Girona, on CaixaBank pretén retallar l’equivalent al 95,5% dels nous treballadors del banc. Barcelona i Tarragona, amb un 82% i un 80% dels nous efectius, són les demarcacions menys afectades, tot i que els percentatges són igualment voluminosos. A l’Estat, Catalunya serà el quart territori amb més acomiadaments, després de Madrid, amb 1.511; Andalusia, amb 1.051, i el País Valencià, amb 942. Entre tots quatre concentren més de la meitat de les sortides que planteja el banc.

Les xifres conegudes fins ara prefiguren el curs i el to de la reunió que avui mantindran direcció i sindicats per començar a negociar els termes de l’ERO a l’entitat. En la trobada es preveu que els representants dels treballadors plantegin un rebuig frontal a la proposta inicial del banc, que ja en el seu moment es va qualificar de “salvatge” i “inviable”. Des d’UGT, per exemple, es va acusar la direcció de pretendre que “la plantilla pagui la factura de la fusió i la pandèmia”, amb unes condicions de sortida “indignes i miserables”.

Tot i que els sindicats admeten que s’han d’acabar de coordinar per afrontar les negociacions, tots coincideixen que hi haurà unitat d’acció per la indignació comuna per la proposta, dins de la qual el cavall de batalla principal és aconseguir que totes les baixes siguin voluntàries. A l’altra banda, els executius de CaixaBank pretenen que només la meitat de les sortides, en principi 8.300, siguin de més grans de 50 anys. CaixaBank vol passar dels 44.400 empleats actuals a 36.100, amb una xarxa que reduiria una de cada quatre de les 5.639 oficines a l’Estat, fins a 4.105.

BIC vol acomiadar 52 treballadors

La fabricant dels bolígrafs BIC té previst acomiadar 52 persones de les 247 que treballen a la seva planta de Tarragona. Fonts sindicals van informar ahir que, en presentar l’expedient, BIC Graphic ha esgrimit causes organitzatives i productives, entre les quals, la caiguda de les comandes i de la facturació com a efecte secundari de l’impacte de la pandèmia en el negoci dels congressos i en l’hoteler. Els sindicats argumenten, però, que la caiguda de les vendes és conjuntural i demanen mesures menys contundents, ja que preveuen que la demanda es recuperarà a mesura que se superi la crisi sanitària. La planta de Tarragona és l’única a l’Estat que produeix els històrics bolígrafs i l’única a Europa del grup de serigrafia publicitària. A la fàbrica es personalitzen per encàrrec articles produïts per BIC, com ara bolígrafs, encenedors o llibretes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid
economia

Rebuig frontal a una OPA que es cola en la campanya

barcelona