Economia

Les sis empreses subcontractes de Nissan reprenen la vaga indefinida suspesa el 19 d’abril

Les plantilles demanen formar part de la mesa de reindustrialització

Els sis comitès de vaga de les plantilles de Segula, Comsa, Carretillas Mayor, Aubay, Servi Securitas i Bartic Clan –subcontractes de Nissan– han decidit de forma unànime reprendre dilluns que ve a partir de la mitjanit la vaga indefinida que van deixar en suspens el 19 d’abril, després de la promesa de les seves empreses i de la mateixa automobilística d’oferir-los diàleg i que els treballadors lamenten que no s’ha acabat produint.

La principal demanda és formar part de la mesa de reindustrialització amb l’objectiu de salvar el màxim nombre de llocs de feina. Segons denuncien en un comunicat, s’ha tractat d’una estratègia dilatòria amb la intenció de trencar una unitat d’acció” d’aquestes companyies.

A banda, acusen Nissan d’amenaçar algunes d’aquestes empreses amb no renovar als seus contractes de prestació de serveis si l’aturada es duia a terme. La majoria de contractes van finalitzar el 30 de març passat, coincidint amb l’any fiscal japonès, i es prorroguen mes a mes.

En un comunicat, les plantilles han dit que se senten “enganyades i manipulades” i s’han refermat en la seva intenció de continuar amb la vaga, a més de reiterar que a partir de dilluns “qualsevol negociació es farà amb la producció de Nissan aturada”.

El personal que actualment opera a Nissan a través de diferents subcontractes desenvolupa funcions essencials per a l’activitat de la planta com poden ser, entre d’altres, el manteniment dels serveis informàtics de control de processos, la prevenció i extinció d’incendis, el subministrament de peces a les cadenes de muntatges o la posada en marxa i manteniment de la principal maquinària, entre d’altres.

L’advocat del Col·lectiu Ronda Josep Pérez, que assessora les plantilles d’aquestes empreses, ha lamentat “que s’hagi menystingut la predisposició de les plantilles a trobar una sortida negociada al conflicte” i ha renovat l’oferiment al diàleg, tot i que considera “lògic i inevitable” que les plantilles tornin a la vaga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona