Economia

Montero remarca que la reforma fiscal no s’aplicarà fins que s’hagi assolit la recuperació econòmica

La ministra d’Hisenda diu que “aspira al consens internacional” sobre l’Impost de Societats

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha remarcat aquest dilluns que la reforma fiscal que proposi el grup d’experts no s’aplicarà fins que s’hagi assolit la recuperació econòmica. “Fins que no es recuperin les xifres de PIB prèvies a la pandèmia no posarem en marxa cap mesura fiscal que pugui suposar un problema afegit”, ha assegurat aquest dilluns a la tarda en roda de premsa per presentar els components fiscals del pla de recuperació.

El pla fixa 2023 per aplicar la reforma fiscal, que el grup d’experts enllestirà el febrer de 2022. “Tot està en funció de les previsions. Si no arribem a les xifres de recuperació de creixement, tot el calendari també es mourà”, ha insistit Montero.

Segons la ministra d’Hisenda, no s’han de “prendre totes les dates al peu de la lletra”. Montero ha explicat que s’ha situat l’horitzó del 2023 perquè les previsions del govern espanyol són recuperar els nivells de PIB anteriors a la pandèmia a finals de 2022.

Montero també ha argumentat que el treball del grup d’experts no implica que s’hagin de posar en marxa totes les mesures ni que s’apliquin totes el 2023, ja que les recomanacions són de reformes “per a una dècada”.

La ministra d’Hisenda ha defensat que és necessari adaptar el sistema fiscal a la realitat del segle XXI i per “apropar-se a la mitjana de la Unió Europea” en recaptació. Montero ha dit que cal un sistema més progressiu i que l’executiu espanyol estudiarà les opcions que doni el grup d’experts.

Montero ha afirmat que “la classe mitjana paga més impostos en proporció que altres rendes més elevades i passa el mateix amb les grans empreses”. “La Comissió Europea sempre ens ha exigit que fem alguna cosa en relació amb la baixa recaptació”, ha dit.

La ministra d’Hisenda ha subratllat que no seria “coherent” pretendre rebre els fons europeus sense estar disposat a tenir una pressió fiscal homologable a la de la Unió Europea.

Sobre establir un tipus mínim de l’Impost de Societats, Montero ha dit que “aspira al consens internacional” i vol “donar-li una oportunitat”. En cas que no n’hi hagi, la ministra d’Hisenda ha dit que escoltarà les recomanacions del grup d’experts. “Tenim temps” i no hi ha “grans presses” per actuar, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona