Economia

El govern espanyol envia una carta al BBVA i CaixaBank per evitar un acomiadament massiu d’empleats

El Ministeri de Treball aposta per impulsar “mesures d’acompanyament” en comptes de grans ERO

El govern espanyol ha enviat una carta al BBVA i CaixaBank per evitar un acomiadament massiu d’empleats, després que les dues entitats anunciessin ERO que afecten a més de 12.000 treballadors a tot l’Estat. Segons ha avançat El País i han confirmat fonts del Ministeri de Treball a l’ACN, l’executiu ha fet arribar una “advertència explícita” als dos grups, on se’ls recorda que “és obligatori debatre totes aquelles mesures dirigides a evitar o reduir els acomiadaments col·lectius i atenuar les seves conseqüències”. En aquest sentit, el govern espanyol aposta per impulsar “mesures socials d’acompanyament” d’acord amb el Reial Decret 1483/2012, que determina la importància del període de consultes en processos de reestructuració.

Tal com asseguren des del ministeri, és la primera vegada que el govern espanyol envia una carta d’aquestes característiques. Això es deu al fet que, des de la reforma laboral de 2012, les autoritats laborals no poden vetar els processos d’acomiadament col·lectiu. Davant aquesta situació, l’executiu ha optat per llençar una advertència per, d’aquesta manera, instar a la direcció de les dues entitats a contemplar mesures alternatives.

L’enviament d’aquesta carta va en línia amb l’actitud de rebuig als ERO que ha adoptat el govern espanyol durant les últimes setmanes. La ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ja va qualificar d’ “inacceptables” els sous dels banquers, mentre que la ministre de Treball, Yolanda Díaz, va declarar que “no és temps” per a ERO. Cal recordar que, en el cas de CaixaBank, el govern espanyol –a través del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB)- és el segon accionista de l’entitat, després de la fusió amb Bankia.

En paral·lel, diverses veus del món sindical han recordat que les dues entitats van tancar l’últim l’exercici amb importants beneficis. En el cas de CaixaBank, l’entitat va guanyar 1.381 milions durant l’any 2020, mentre que el benefici del BBVA va ser de 1.305 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA