Economia

L’Estat vota en contra de la retribució a CaixaBank

La junta aprova els sous milionaris dels directius, tot i l’ERO

El president diu que estan per sota de la mitjana

L’Estat espanyol va votar ahir en contra de la nova política de retribucions del banc durant la seva junta d’accionistes fent palesa la seva oposició als sous del consell que, malgrat tot, es van acabar aprovant en junta amb el suport majoritari de la resta d’accionistes. L’executiu, a través del fons de reestructuració ordenada bancària (FROB) controla un 16% de CaixaBank.

Així doncs, el nou president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, percebrà una remuneració fixa anual d’1,65 milions d’euros, el triple de la que tenia com a president de Bankia, on el seu sou, limitat pel govern espanyol, era de 500.000 euros.

Goirigolzarri tindrà a més una retribució variable de fins a 200.000 euros en cas de complir uns objectius, a més d’un incentiu a llarg termini, també de caràcter variable i materialitzat en accions de l’entitat, segons diu Efe.

En la junta d’accionistes que ahir es va celebrar a València es va tractar dels alts sous dels directius i de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) per acomiadar 7.800 treballadors de l’entitat. Representants de sindicats com ara CCOO, UGT, CGT, ASIP o SATE van poder prendre la paraula a la reunió, que va durar cinc hores, per expressar el seu rebuig a la retallada de plantilla que planteja el banc i a les retribucions dels consellers.

En relació amb el malestar expressat pels sindicats respecte a l’ERO, el conseller delegat del banc, Gonzalo Gortázar, va explicar que hi haurà “concessions mútues” en la negociació i va recordar que l’ERO negociat a CaixaBank fa escassament dos anys, el 2019, també rebutjat inicialment pels sindicats, finalment es va saldar amb acord. En aquella ocasió, l’ERO estava plantejat per a 2.157 persones i finalment es va saldar amb un total de 2.023 sortides de treballadors.

LA XIFRA

1,64
milions d’euros
cobrarà el president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, el triple del que cobrava a Bankia.

El ministeri vol que negociïn

El Ministeri de Treball ha avisat CaixaBank i BBVA que estan obligades a negociar amb els sindicats mesures dirigides a evitar o reduir els acomiadaments plantejats, que sumen més d’11.000 persones, i a atenuar les conseqüències en els afectats, segons va publicar ahir Efe.

Aquests advertiments es recullen en els escrits remesos als dos bancs per la direcció general de Treball, en què es recorda també que l’autoritat laboral ha de vetllar per l’efectivitat del període de consultes. “Sempre des del respecte” a la negociació de les parts, l’escrit adverteix expressament de l’obligatorietat de debatre mesures dirigides a evitar o reduir els acomiadaments col·lectius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida