Economia

El Port de Barcelona intensifica els treballs amb les companyies de creuers per reprendre l’activitat

La institució afirma que és “aviat” per fixar una data, ja que els vaixells necessiten “algunes setmanes d’anticipació”

El Port de Barcelona intensificarà els treballs amb les companyies de creuers per reprendre l’activitat en les pròximes setmanes, després que el Procicat hagi donat llum verda al Pla Sectorial per a l’activitat de creuers als Ports de Catalunya. Tot i l’aprovació dels protocols sanitaris, el Port de Barcelona considera que encara és “aviat” per fixar una data concreta d’inici d’activitat, ja que els creuers necessiten algunes setmanes d’anticipació per reposicionar els vaixells als ports d’inici del recorregut i preparar les instal·lacions i la tripulació.

De moment, només es podrien fer creuers de cabotatge, ja que encara manca l’autorització del govern espanyol per poder operar creuers internacionals des del Port de Barcelona. “Després de mesos d’espera, considerem l’aprovació dels protocols sanitaris per part del Procicat una excel·lent notícia tant per a la indústria de creuers com per a la ciutat de Barcelona i per Catalunya”, ha assegurat la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa.

La presidenta de l’entitat ha recordat que la situació econòmica de moltes famílies del país és “realment delicada” i ha assegurat que la reactivació progressiva dels diferents sectors econòmics és “clau” per recuperar els llocs de treball perduts.

El sector dels creuers dona feina directa a més de 9.000 persones a Barcelona. La facturació anual és de 1.083 milions d’euros a Catalunya i la seva contribució al PIB és de 562 milions.

“Fa mesos que estem treballant amb les navilieres per poder oferir a la ciutadania una tornada dels creuers amb garanties, complint estrictes protocols sanitaris dissenyats per professionals internacionals especialitzats”, ha afegit Conesa. Els protocols estan pensants per garantir la seguretat dels passatgers i les tripulacions, però també pretenen “protegir de manera efectiva” els ciutadans de les destinacions.

L’aturada dels creuers des de l’inici de l’estat d’alarma ha permès avaluar les externalitats d’aquesta activitat en les ciutats de destinació i treballar per la seva minimització, així com per aconseguir un turisme de creuers més sostenible, tant en l’àmbit mediambiental, com econòmic i social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA