Economia

Pla a Salt per promoure l’economia social i solidària

El ple aprova, amb els vots del govern i la majoria de l’oposició, un pla que inclou 53 accions en 16 àmbits per impulsar l’activitat econòmica a través d’un model “sostenible” i “d’inclusió social”

El ple de Salt va aprovar ahir a la tarda el pla estratègic d’economia social i solidària 2021-2023, amb els vots a favor del govern (ERC i JxCat) i dels grups de l’oposició del PSC i d’IpS-CUP, i el vot contrari de Vox.

El pla –impulsat per l’Espai Municipal d’Ocupació i el Viver d’Empreses i contrastat amb les àrees municipals que hi estan vinculades– inclou 53 accions en 16 àmbits amb la voluntat de “promoure l’activitat econòmica al municipi a través d’un model propi que sigui sostenible i amb garantia d’inclusió social”, segons es va destacar des del govern.

El regidor de Promoció Econòmica, Toni Vidal, va assenyalar que el pla suposa “un pas endavant” en l’aposta per l’economia social i solidària, que va recordar que va iniciar-se el mandat passat quan IpS-CUP era al govern. Vidal va subratllar que aquest tipus d’economia que “pensa en les persones i és sostenible amb el territori” creu que “lliga molt” amb les “característiques” del municipi de Salt.

Quatre eixos

Les 53 accions recollides en el pla s’agrupen en quatre eixos: polítiques destinades a incrementar l’ús de l’economia social i solidària a càrrec de l’administració (per exemple accions per implantar clàusules socials en la contractació pública); polítiques per adobar el terreny perquè neixin noves iniciatives d’aquest tipus a mitjà i llarg termini; polítiques per impulsar noves iniciatives i per reforçar les existents (des de línies de finançament fins a programes d’ocupació) i polítiques per conèixer, millorar i avaluar les possibilitats d’aquest tipus d’economia.

Pel que fa als 16 àmbits d’actuació, són: contractació pública responsable; cooperació interdepartamental; creació i transició empresarial; exploració d’àmbits i sectors potencials; finançament; finances ètiques; formació externa; formació interna; habitatge; intercooperació; marc fiscal; models de gestió cooperatius i comunitaris; món educatiu; referents municipals; sensibilització ciutadana, i tecnologies de la informació.

Renovació de la jutgessa de pau

El ple d’ahir va renovar com a jutgessa de pau de Salt Francesca Terrón, que ocupa el càrrec des del 2013, i com a suplent Inés Rigau. La majoria de grups van agrair-los la seva tasca i disposició. D’altra banda, es van rebutjar totes les quatre mocions a debat: dues del PSC –per implantar la campanya Un nou infant, un nou arbre i de “mesures per evitar talls de llum i baixades de tensió”–, una de Vox per “millorar la brigada municipal” i una d’IpS-CUP per “garantir el dret a l’empadronament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA