Economia

CaixaBank amplia les recol·locacions a 686 treballadors

Els sindicats veuen “insignificant” el canvi i rebutgen les sortides forçoses

Convoquen quatre dies d’aturades

CaixaBank va proposar ahir ampliar de 500 a 686 les recol·locacions dels treballadors afectats per l’ERO en la reunió que van fer la direcció i representants sindicals. Segons fonts de CaixaBank, aquest moviment redueix el nombre final d’acomiadats fins a 7.605 amb noves recol·locacions en altres empreses del grup, principalment a la divisió CaixaBank Tech.

No obstant això, els sindicats troben que els canvis plantejats per la direcció són “insignificants” i veuen “inacceptable” que es continuïn plantejant acomiadaments forçosos.

Segons fonts de CCOO, el banc, de facto, no redueix les sortides perquè abans de recol·locar vol acomiadar empleats per assegurar que “no hi hagi retorn possible”. D’aquesta manera, els sindicats mantenen que l’ERO afecta 8.291 persones, encara que 686 es recol·loquin a posteriori.

Quant a les condicions de sortida, la direcció n’ha millorat algunes, però encara es troben lluny de les que reclama la plantilla. Així, tot i que no canvien les indemnitzacions dels treballadors de més de 63 anys (20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats), sí que hi ha novetats en el següent tram, que ara s’aplicarà als treballadors a partir de 56 anys, i no de 57 com en l’última proposta. En aquest cas, la indemnització serà un pagament fraccionat cada mes del 54% del salari fix fins als 63 anys, superior al 50% proposat anteriorment. També canvia la franja d’edat del tercer tram, entre 54 i 55 anys. La proposta preveu una compensació única del 53% del salari multiplicat per 5,5 vegades, així com el pagament del conveni especial amb la Seguretat Social. Els de 52 o 53 anys, que fins ara rebien la mateixa indemnització que els empleats més joves, tenen condicions específiques: el 50% del salari multiplicat per 5,5 sense conveni especial. Per a la resta d’empleats, la indemnització s’amplia a 35 dies per any treballat, amb un màxim de 24 mensualitats. CaixaBank continua proposant que almenys un 60% de les baixes han de ser de treballadors de més de 52 anys i reclama una antiguitat de deu anys per accedir voluntàriament a les sortides.

Les dues parts faran una altra reunió avui per intentar acostar posicions, ja que el període legal de converses es tanca el 10 de juny. De moment, els treballadors han convocat aturades parcials per a demà i per al 7 de juny, i dues més de 24 hores per als dies 9 i 14 d’aquest mes. La setmana passada els sindicats de CaixaBank es van concentrar a les portes de l’hotel Melià, a l’avinguda Sarrià de Barcelona, on es feia una altra reunió per negociar l’ERO. Allà, més d’un centenar de treballadors van tallar la circulació de la via durant més d’una hora. Dies abans, el 20 de maig, un miler de treballadors van tallar la Diagonal, davant la seu operativa del banc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona