Economia

Giró es reuneix amb els partits independentistes per parlar sobre els pressupostos del 2022

El conseller d’Economia vol incloure PSC i comuns a la ronda per començar a negociar els comptes de la Generalitat

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha començat una primera presa de contacte amb els grups independentistes sobre els pressupostos del 2022. Tal com han explicat a l’ACN fonts del departament econòmic, Giró ja es va reunir recentment amb la CUP-NCG, i aquest dimecres ho ha fet amb Junts. La trobada amb ERC tindrà lloc entre avui i demà. El conseller preveu incloure PSC-Units i En Comú Podem en aquesta ronda de contactes. Més enllà dels tres grups independentistes que van investir el president, Pere Aragonès, el Govern prioritzarà la negociació amb socialistes i comuns, si fos necessari. Tot i això, Giró també podria mantenir converses amb la resta de grups de l’oposició.

El Govern vol que els pressupostos del 2022 entrin en vigor ja a principis de gener. És per això que espera que el Consell Executiu aprovi el projecte de pressupostos a mitjans d’octubre. Seguidament, la intenció és que el Parlament debati i aprovi els comptes de la Generalitat a mitjans de desembre.

Illa insisteix en el 2021

El cap de l’oposició i president del grup parlamentari del PSC-Units, Salvador Illa, ha tornat a demanar avui a Aragonès que treballi per uns pressupostos del 2021. De fet, Illa li ha ofert el suport dels socialistes per a poder-los aprovar. De la seva banda, Albiach es va queixar ahir perquè el Govern ha optat per no fer uns comptes per al 2021.

Durant la roda de premsa al Palau de la Generalitat després de reunir-se amb el president, la líder dels comuns al Parlament va afegir que entén que, ja que ERC va arribar a un acord amb Junts i amb CUP per a la investidura, correspon a aquests partits ajudar a tirar endavant els comptes.

A més, Albiach va dir que els plantejaments del conseller d’Economia “disten” dels seus i que seria “molt difícil trobar un encaix” per als comptes.

Sigui com sigui, el Govern només contempla uns pressupostos ja per al 2022. Aragonès ha argumentat avui durant la sessió de control que uns comptes per al 2021 ja no tindrien temps material per a poder-se implementar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona