Economia

Giró anuncia la creació d’una Secretaria d’Afers Econòmics i Fons Europeus i demana cogovernança amb l’Estat

El conseller d’Economia apunta:“Des del Govern estem preparats per gestionar els fons”

Nega que el procés fes “perdre pistonada” a l’economia catalana

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha anunciat la creació d’una Secretaria d’Afers Econòmics i Fons Europeus per gestionar els recursos transferits per Europa per a la recuperació econòmica i ha demanat cogovernança al govern de l’Estat. “Des del Govern estem preparats per gestionar els fons”, ha assegurat el conseller en la tercera i última jornada de la Reunió del Cercle, des d’on ha recordat que l’Executiu ha identificat 27 projectes que “es podrien finançar demà mateix”. Giró ha demanat als empresaris “causa comuna per evitar que la Generalitat es converteixi en una gestoria dels fons europeus” i per a la cogestió d’infraestructures i finançament. A més, ha negat que el procés fes “perdre pistonada” a l’economia catalana.

Durant la seva intervenció davant dels empresaris assistents a la Reunió del Cercle d’Economia, que se celebra des de dimecres a l’hotel W de Barcelona, Giró ha defensat que “Catalunya ha fet els deures” en relació als fons europeus i que ja hi ha 27 projectes que es podrien finançar de seguida. “Ara que tenim llum verda de Brussel·les, cal que La Moncloa posi fil a l’agulla”; ha continuat el conseller.

En aquest context, el conseller ha anunciat per a la setmana que ve la creació de la Secretaria d’Afers Econòmics i Fons Europeus i ha reclamat una gestió conjunta amb l’executiu de Pedro Sánchez per seleccionar els projectes tractors.

Davant dels empresaris, el conseller d’Economia ha reivindicat que la possibilitat que Catalunya pugui esdevenir un nou estat de la Unió Europea com “la millor manera de ser econòmicament eficients”.

Conscient que entre l’auditori hi podria haver opinions contràries, ha reclamat als empresaris fer una “causa comuna” juntament amb la ciutadania per “evitar convertir la Generalitat en una simple gestoria dels Fons Europeus” així com la defensa d’un model “d’autèntica cogestió” en infraestructures i finançament. “Ens hi juguem molt. No el Govern de Catalunya, sinó tot el teixit empresarial i social del país”, ha sentenciat.

En el seu discurs, Giró també s’ha referit als anys anteriors a la pandèmia coincidint amb el procés i ha desmentit que l’economia catalana perdés “pistonada” respecte a la Comunitat de Madrid. Segons ha assenyalat, dels anys 2014 al 2020, van ser un moment econòmic “vibrant”. En aquest sentit, ha comentat que el pes de l’economia catalana s’ha mantingut en el 19% a tot l’Estat en els darrers 40 anys. “Les dades desmenteixen algunes narratives”, ha comentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona