Economia

La majoria de comerços gironins ja han començat les rebaixes d’estiu

Els primers les van posar en marxa dimecres passat, tot i que el gruix més gran ho van fer divendres

Es fan descomptes d’entre un 20% i un 30% al centre de Girona

La campanya de rebaixes d’estiu en el comerç comença oficialment dijous (1 de juliol), i a la demarcació de Girona ha estat una data que la majoria de comerciants han seguit. Fins ara perquè aquest any la campanya ja ha començat a pràcticament totes les botigues de les comarques gironines. Els comerços, grans i petits, han volgut aprofitar aquest any per mirar de vendre el màxim possible i acabar-se de treure de sobre els grans estocs que han acumulat tots aquests mesos de pandèmia i tancaments obligats. I, per altra banda, els clients tenen més necessitat de renovar armaris perquè entre els confinaments i el teletreball l’any passat la poca roba que es va vendre van ser majoritàriament xandalls i vambes.

La majoria de franquícies ja fa dies que tenen els cartellets de “rebaixes” penjats i a partir d’aquell moment el petit comerç s’hi ha anat afegint esglaonadament. Els primers van posar producte rebaixat el dia 23 de juny, però la gran majoria ho van fer divendres passat “per aprofitar el cap de setmana” i d’altres ho van fer ahir. Malgrat això, la vicepresidenta de l’agrupació de comerciants Girona Centre Eix Comercial, Mercè Ramírez de Cartagena, assegura que hi ha comerços que esperaran fins dijous per començar la campanya de rebaixes d’estiu.

Això sí, segons Ramírez de Cartagena, les rebaixes han començat amb descomptes relativament baixos (entre un 20% i un 30%), comparat amb l’inici de campanyes d’altres anys en què el primer dia ja es podien veure descomptes d’entre un 50% i un 70%. “Això vol dir que els comptes més grans vindran més tard”, va dir.

I les impressions que tenen els comerciants de tots aquests dies amb productes rebaixats “són bones” perquè “aquest cap de setmana ja s’ha vist molta gent amb bosses pel carrer”. “Hem tingut la visita de molta gent de fora de Girona i ja es comença a veure algun estranger”, assegura.

A l’Espai Gironès també han començat fa dies les rebaixes. “Tot i que tenim al cap la data de l’1 de juliol, pràcticament totes les botigues ja apliquen descomptes i rebaixes des del 10 de juny”, va explicar ahir el gerent del centre, Pau Jordà. I és que les restriccions per contenir la pandèmia van tenir moltes setmanes els centres comercials tancats i “les botigues molt d’estoc per treure”. És per això que majoritàriament els descomptes que s’hi fan són d’entre un 50% i un 60%.

El gerent del centre explica que la pandèmia ha donat un impuls al comerç electrònic i ha fet “que tothom entengui, fins i tot les institucions, que Amazon o Zalando fan rebaixes tot l’any”. És per això que, segons Jordà: “Quan tens competidors que fan rebaixes sempre, el comerç normal no s’ha de quedar enrere perquè nosaltres oferim una experiència que no ofereixen els altres.”

LA XIFRA

60
per cent
és el descompte que es pot trobar en algunes botigues de l’Espai Gironès de Salt.

LA FRASE

Amazon o Zalando fan rebaixes tot l’any i el comerç normal no s’ha de quedar enrere
Pau Jordà
GERENT DE L’ESPAI Gironès

LA FRASE

Les rebaixes seran bones. Aquest cap de setmana hem vist molta gent amb bosses pel carrer
M. Ramírez de Cartagena
VICEPRESIDENTA DE GIRONA CENTRE EIX COMERCIAL


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona