Economia

El turisme català i l’espanyol relleven el francès a la costa

Les “poques anul·lacions” de ciutadans francesos es cobreixen i el sector confia tenir un bon estiu al litoral gràcies al client local

Estiuejants francesos afirmen sentir-se segurs a Catalunya

El turisme català i l’espanyol han substituït les “poques anul·lacions” de reserves que hi ha hagut a càrrec de ciutadans francesos, arran de la recomanació de l’Elisi de no venir a l’Estat espanyol i en particular a Catalunya, segons informa l’ACN. En aquest sentit, la gerent del Grup Costa Brava Centre, Judit Lloberol, reconeix que “els preocupen” les paraules del govern francès, però explica que “confien molt” en el client català i el de la resta de l’Estat. Per això, preveuen tenir un “molt bon estiu” al litoral del Baix Empordà. En altres localitats, com ara el Port de la Selva, expliquen que han vist cancel·lacions de reserva puntuals, però que s’han omplert amb client de proximitat. Ciutadans francesos que estiuegen a la Costa Brava, asseguren sentir-se “molt segurs”.

“Estem a l’expectativa del que pugui passar els pròxims dies, però de moment no ho veiem com una qüestió gaire problemàtica”, ha assenyalat la gerent del grup, Judit Lloberol. És el cas de l’hotel Costa Brava de Platja d’Aro. Es tracta d’un establiment on el client francès és “molt important”, especialment a l’estiu. La seva propietària, Carme Hospital, explica que, si bé és cert que han vist com alguns turistes es feien enrere i anul·laven la reserva, també han notat que omplien amb clients locals. “Confiem molt en ells”, explica. Tant Lloberol com Hospital es mostren convençudes que el client francès “de tota la vida no fallarà” perquè “és conscient de com es treballa i com es fan les coses”.

Pel que fa al comerç, els comerciants de Figueres consideren que el que fa França era “previsible” i diuen que “no deixa de sorprendre” que ho faci a pocs dies de la seva “festa nacional”, que sol anar acompanyada d’un èxode cap a l’Estat espanyol de turistes francesos. “Nosaltres hem de continuar treballant perquè se sentin segurs”, assenyala el president de Comerç Figueres, Frederic Carbó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona