Economia

El BCE manté els tipus d’interès en el 0% i deixa el programa antipandèmia sense canvis

La institució monetària obre la porta a tipus més baixos per assolir l’objectiu d’inflació del 2%

El Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) ha decidit mantenir la política monetària sense canvis en la reunió d’aquest dijous.

En la primera trobada des de la seva revisió estratègica, en què va fixar l’objectiu d’inflació en el 2%, la cúpula de la institució monetària ha apostat per mantenir els tipus d’interès i el programa de compra d’actius antipandèmia sense canvis.

Així, el BCE seguirà comprant actius sota el programa antipandèmia a un ritme de compra “significativament superior” al del primer trimestre de l’any.

Els tipus d’interès es mantenen en el 0% el d’operacions principals de finançament, al 0,25% el de facilitat de crèdit i al -0,5% el de facilitat de dipòsit.

Malgrat mantenir els tipus d’interès, en les conclusions de la trobada, la cúpula del BCE obre la porta a que siguin inferiors als actuals en cas que calgui per assolir l’objectiu d’inflació.

“Els interessos es mantindran al nivell actual o més baixos fins que la inflació assoleixi el 2%”, diu el document, que precisa que l’objectiu és que la inflació se situï en el 2% de manera “sostinguda”. Per assolir l’objectiu, el BCE assumeix que la inflació superarà “moderadament” el 2% durant un “període transitori”.

Pel que fa al programa de compra antipandèmia, d’un total de 1,85 bilions d’euros, el BCE insisteix que el mantindrà fins com a mínim el març del 2022 i, de nou, subratlla que la fi del programa no serà fins que “consideri que la fase de crisi ha acabat”.

“El Consell de Govern comprarà de manera flexible segons les condicions del mercat i per evitar un enduriment de les condicions de finançament”, diu la cúpula del BCE, que va augmentar el ritme de compres al març per precisament evitar aquest enduriment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona