Economia

Quatre de cada deu empreses d’automoció incrementaran la plantilla durant el segon semestre

El 10% de les companyies mitjanes i el 12% de les grans creuen que hauran de reduir el nombre de treballadors

El 38% de les empreses del sector de l’automoció tenen previst incrementar la plantilla durant el segon semestre d’aquest any davant un 54% que la mantindrà i un 8% que té intenció de retallar-la. Així ho conclou l’estudi ‘Previsions de contractació i facturació pel segon semestre del 2021 i evolució del sector de l’automoció a Catalunya’ del CIAC i la consultora de recursos humans ISPROX. Entre les petites empreses, el 60% mantindrà els llocs de treball i el 40% els augmentarà. En canvi, a mesura que creixen en dimensió, la situació canvia, ja que el 10% de les empreses mitjanes, d’entre 51 i 250 treballadores, vol reduir plantilla i entre les grans, de més de 250 treballadors, el percentatge és del 12%.

En l’estudi, s’ha comptat amb un centenar de perfils d’empreses petites, grans i mitjanes que formen part de tota la cadena de valor de la producció com fabricants de components, mòduls o vehicles, fabricants d’utillatge i maquinària i, finalment, empreses de logística i altres serveis.

Segons l’estudi, tot i que hi ha un nombre baix d’empreses que redueixen plantilla, acaben sent més “notòries” que els increments. De fet, apunta que en el total de les empreses de la mostra hi haurà un petit increment net de l’1,29%.

La mitjana de noves incorporacions supera en global la destrucció de llocs de eina. L’increment mitjà de la plantilla a petites empreses s’ha previst que sigui d’un 3,19%, el de les empreses d’un 2,10% i en les empreses grans d’un 1,60%.

Per sectors, els fabricants de components, mòduls o vehicles mantindran o modificaran a l’alça la plantilla en un 92% dels casos, mentre que un 8% sí tenen previst reduir llocs de feina. Entre els fabricants d’utillatge i maquinària, més de la meitat de els empreses necessitaran crear nous llocs de treball i dos de cada deu mantindran o faran reducció de plantilla.

Increment net de la facturació en un 7%

D’acord amb l’estudi, un 33% de les empreses enquestades espera mantenir la facturació i un 17% que es redueixi. Tot i que els increments i descensos de facturació són molt pronunciats, en global s’observa un increment net de la facturació molt proper al 7%.

Per dimensions d’empreses, el 40% de les petites preveuen facturar més, davant d’un 47% de les grans i d’un 57% de les empreses entre 51 i 250 treballadors. La mitjana d’increments són elevats i passen del 13,50% entre les empreses petites, el 10,29% de les mitjanes i el 5,76% de les grans. En aquestes últimes també s’ha de contemplar que la reducció de la facturació mitjana és d’un 6,24%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA