Economia

Hipra compra l’empresa Goodgut

Les negociacions han durat mesos

L’acord no s’ha signat però s’espera tancar-lo en un parell de setmanes

La companyia farmacèutica Hipra, amb seu a Amer, adquirirà el 100% de l ’empresa de biotecnologia Goodgut, situada al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Les negociacions per arribar a aquest acord que encara no està signat (s’espera poder-ho fer en el termini d’un parell de setmanes) han durat uns quants mesos. Ni Hipra ni Goodgut no van voler facilitar ahir cap informació sobre la transacció.

El desembre de l’any passat Hipra ja va anunciar que feien un pas en ferm cap a la salut humana, i la compra de Goodgut hi podria tenir a veure. La multinacional farmacèutica ara ja ha iniciat la primera fase de l’assaig clínic de la vacuna contra la Covid-19 (la PHH-1V) que serà la primera en humans que es desenvolupa a l’Estat espanyol. Dilluns passat, un cop autoritzat per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, els hospitals Trueta de Girona i Clínic de Barcelona van iniciar el cribratge dels voluntaris que han de participar en l’assaig. L’empresa preveu començar la producció del vaccí aquest octubre i vacunar l’any vinent. La vacuna d’Hipra podria ser la de record per a Europa.

L’empresa d’Amer dedica el 10% de la facturació anual a la recerca i el desenvolupament de noves vacunes. Actualment compta amb 38 filials i 10 centres de diagnòstic repartits arreu del món i comercialitza els seus productes a més de 100 països. L’empresa va tancar el 2019 amb unes vendes netes consolidades de 276 milions d’euros. Actualment compta amb una plantilla de més de 2.000 persones.

Pel que fa a Goodgut, és una empresa biotecnològica dedicada a la investigació i el desenvolupament de sistemes no invasius de suport al diagnòstic i tractament de malalties digestives basats en la microbiota intestinal. L’empresa assegura que el seu objectiu és oferir solucions tecnològiques que permetin obtenir un diagnòstic mèdic més ràpid, fiable i econòmic que els mètodes existents, “així com proporcionar teràpies per millorar la qualitat de vida dels pacients amb una salut digestiva compromesa”.

Goodgut es va crear l’any 2014 com una empresa derivada de la Universitat de Girona i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Doctor Josep Trueta (Idibgi). Actualment està ubicada al Parc Científic i Tecnològic, un centre d’innovació que reuneix més de 140 empreses, grups de recerca i institucions.

Mariona Serra és cofundadora de Goodgut, empresa que va crear juntament amb el doctor Xavier Aldeguer, el catedràtic en microbiologia de la UdG Jesús García-Gil i l’emprenedor del sector biotech Jaume Amat. L’empresa va rebre el gener del 2019 un premi Fundació Internacional de la Dona Emprenedora (Fidem) a la innovació. Aquest reconeixement s’atorga a les iniciatives dutes a terme per dones que amb la bona gestió de les seves empreses contribueixin al desenvolupament econòmic i social.

LA XIFRA

2.000
treballadors
tenia Hipra en el tancament de l’exercici 2019 i actualment ja supera aquesta xifra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries