Economia

El Pirineu gironí tanca “un molt bon estiu”

S’espera una temporada d’hivern similar a la del 2019

El sector reconeix que, tot i la pandèmia, el turisme de proximitat ha respost i que s’ha desestacionalitzat

El Pirineu gironí tanca un “molt bon estiu”, si bé encara no s’ha acabat oficialment la temporada. A falta de xifres definitives, el sector reconeix que el nombre de visitants “és més alt que el de l’any passat” i reconeix que el turisme de proximitat “ha respost molt bé”, tot i la pandèmia. De fet, aquest estiu ha superat l’anterior, un fet que “consolida” aquesta destinació com un dels reclams turístics de la demarcació i del país.

Les bones sensacions a la vall de Núria, Vallter i la Molina van en consonància amb la resta del Pirineu, on s’han registrat bones xifres de visitants. El responsable de màrqueting de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard Palou, admet que esperaven una bona temporada i que “s’ha confirmat”. En aquest sentit, Palou remarca que el visitant de proximitat “ha respost molt bé”, malgrat que hi havia les fronteres obertes, un fet que els ha beneficiat perquè han notat també una crescuda de visitants francesos que l’any passat no van venir.

Palou assenyala que Barcelona i la seva àrea metropolitana ha estat el principal client i ha permès millorar les xifres de l’any passat, que “ja va ser molt bo a l’estiu”. Cal tenir en compte que la vall de Núria no tanca i que Vallter i la Molina ho faran el 12 de setembre. Això sí, l’estació de la Cerdanya mantindrà els caps de setmana oberts fins al 3 d’octubre. Pel que fa al tiquet mitjà –els diners que deixa cada turista–, el responsable de màrqueting de FGC explica que és “similar” al de l’any passat, però amb la diferència que han rebut més clients. En aquest sentit, Palou diu que tant el ritme de vacunació com els protocols que s’apliquen a les estacions “donen tranquil·litat” al visitant i afavoreixen que vinguin més turistes.

LA FRASE

El visitant de proximitat ha respost molt bé i hem notat una crescuda del turisme francès
Ricard Palou
Responsable de màrqueting de Ferrocarrils de la Generalitat

L’estratègia de desestacionalitzar

Palou remarca que una de les “estratègies comunes” per part de FGC i de l’Agència Catalana de Turisme és la de rebre visitants durant tot l’any i no limitar-ho a la temporada d’hivern i als mesos de juliol i agost. En aquest sentit, el responsable de màrqueting de FGC reconeix que “està funcionant molt bé” i que les “moltes activitats” que s’hi fan són una atracció per anar al Pirineu. “El fet que la gent vegi que no tanquem a finals d’agost i que ho mantenim obert i amb tota l’oferta que s’hi dona fa que molta gent opti per continuar venint”, explica Palou.

L’estiu també ha servit per començar a posar a punt les estacions de cara a l’hivern. Un hivern que ha de servir per “recuperar-se” de l’anterior i anar a xifres similars a les de la temporada 2018/19. Cal tenir en compte que l’any passat moltes estacions van poder obrir, però el confinament comarcal que hi va haver en repetides ocasions va fer que el nombre de visitants fos “molt baix” a les estacions. “Confiem que anirà bé aquest any”, remarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Incavi invertirà 7 milions d’euros fins el 2030 per adaptar la viticultura al canvi climàtic

Reus
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida