Economia

La confiança empresarial a Catalunya perd força i només creix un tímid 0,6% al quart trimestre

El comerç és el sector més pessimista, amb una caiguda de la confiança del 3%

La confiança empresarial a Catalunya perd força al quart trimestre de l’any respecte als mesos d’estiu, i només creix un 0,6%, segons les dades publicades aquest divendres per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). L’Índex de confiança empresarial harmonitzat (ICEH) segueix en positiu, però lluny dels augments del 9,8% del trimestre anterior. De fet, el 0,6% actual és el nivell més baix des del segon trimestre del 2020, en plena pandèmia, quan l’índex es va enfonsar fins al -30,2%. El comerç és el sector que arrossega la confiança a la baixa, ja que cau un 3%. En canvi, l’índex puja un 3,7% a l’hostaleria i el transport, un 3% a la construcció, un 1,2% a la resta de serveis i un moderat 0,2% a la indústria.

Els establiments amb més confiança són els més grans, els que tenen més de 1.000 treballadors, amb un augment del 6,1% en comparació amb el tercer trimestre. Els d’entre 200 i 999 assalariats augmenten l’índex un 1,4%, i els més petits, amb menys de 10 treballadors, ho fan un 1,7%. En canvi, les pimes d’entre 10 i 49 assalariats perden confiança (-0,7%) i les d’entre 50 i 199 també (-1,99%).

La comparació amb el mateix trimestre de l’any anterior, quan Catalunya vivia noves onades del coronavirus, sí que permet copsar un augment de la confiança empresarial del 24,8%. Aquest increment es nota en tots els sectors, especialment a l’hostaleria i el transport (+43,8%), i lleugerament menys al comerç (+20,3%).

Totes les demarcacions camerals mostren millores de la confiança empresarial en el quart trimestre del 2021 respecte al tercer, excepte la de Tarragona, on cau un 3,6%. Les cambres de Girona pugen un 2,8%, la de Barcelona un 0,7%, les de la resta de la demarcació barcelonina un 1,3% i les de Lleida un 0,2%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA